Реклама / Ads
8| 4670 |13.10.2023 НОВИНИ

Лена Бориславова: Опозицията искаше отново да се изговорят тезите на путинските фактори в енергетиката

.
Източник: БГНЕС
Дебатът около вота на недоверие е имал две функции, смята Лена Бориславова от ПП. "Първо, да уреди безплатно ефирно време за партиите, които са организатори както на протестите, така и на самия вот на недоверие. Второ, отново да се изговорят защитните тези на пропутинските фактори в енергетиката", посочи тя.
 

"Те дори си позволиха да пожелаят на българския народ тежка зима, за да се види колко е страшно без тези руски икономически интереси в сферата на енергетиката", коментира още тя в интервю за БНР.

 

Вотът на недоверие, иницииран от опозицията срещу кабинета "Денков", претърпя неуспех, след като го подкрепиха едва 71 народни представители в лицето на БСП, "Възраждане" и ИТН. Всичко за гласуването на вота на недоверие - четете тук.

 

ПП и ДБ често са оставяни сами да водят тези битки, които не са популярни и са трудни за разбиране от засегнатите лица, въпреки че са неизбежни, каквито са дебатите в сектор "Енергетика“, посочи Бориславова.

 

"В навечерието на местни избори сме и Борисов прави избори. Той си позволява да критикува правителството. В същото време знае, че не може да го бутне преди местния вот. Ако дори частица от това, в което ни обвиняваше по време на предизборните си обколки, беше вярно - че хазната е празна и държавата е зле финансово, неговата партия днес не трябваше да гласува по този начин. Или на Борисов не му пука за задлъжнялостта на държавата, или нищо от това не е вярно, но трябва да каже нещо на електората си"., каза ощя тя.

 

Държавата е финансово стабилна - покриваме дефицита от 3%, имаме над 10 милиарда като резерв, посочи Бориславова. 

 

Много беше направено през последната година и половина, откакто съществува ПП, смята тя.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4462 |13.10.2023 "Хамас използва палестинците като жив човешки щит". Депутатите приеха декларация в подкрепа на Израел . 1| 4282 |13.10.2023 И в Полша, като в България, въглищните централи се оказват конфликтна точка . 10| 5374 |13.10.2023 Хизбула: Призивите да не се намесваме във войната няма да имат ефект . 12| 8567 |13.10.2023 Димитър Манолов, КТ “Подкрепа”: Може да има стачка на енергетиците. Може да нямаме ток в студената зима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads