Реклама / Ads
3| 3805 |28.07.2021 НОВИНИ

Личев: Няколко плажа у нас остават защитени зони. Disney и Netflix имат много причини да се настанят на нашия пазар

.
Кирил Петков, Асен Личев Източник: БГНЕС
Няколко плажа у нас остават защитени зони - Черноморието ни не е обикновена стока, която да се продаде. Това каза на брифинг министърът на околната среда и водите Асен Личев.
 

Той уточни, че правителството е приело решение, при което на практика защитени зони остават „Корал“ към зона „Ропотамо“, „Кара дере“ към плаж „Шкорпиловци“ и „Паша дере“ към плаж „Галата“. „Целият Министерски съвет беше в единодействие, че естественото Черноморието не е обикновена стока, която може да се продаде. Това е едно наследство, което трябва да се опази и съхранява към следващите поколения“, коментира министър Личев.

 

„Освен за икономиката, с помощта на моите колеги, направих една голяма стъпка и за развитието на световната и филмовата индустрия. Големите фирми като Disney и Netflix имат много основателни причини да се настанят на българския пазар. А ние ще им дадем възможност да снимат сюжетите си в омайните естествени природни кътчета на Черноморието, които днес бяха лишени от застрояване”.", каза още той.

 

„Целият Министерски съвет, изглежда, че и аз, имаме големи топки, за да направим тази работа, за което съм им много благодарен", посочи Личев.

 

"Позравявам министър Личев и целия служебен кабинет за днешния резултат. Това са плажовете "Корал", "Кара дере" и "Иракли". Te са едни от малкото останали по българското Черноморие, където може да се види истинска природа", коментира министърът на икономиката Кирил Петков.

 

Според него това е голяма победа както за българската екология, така и за икономиката ни. "Ако искаме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, той не може да бъде стена от хотели по дюните на българското Черноморие. Този тип туризъм е фокусиран към красивата ни природа, където хора от цяла Европа могат да се насладят на съхранени дюни и да видят видове, които не се срещат никъде

другаде", посочи Петков.

 

По думите му този тип туризъм е в пъти по-доходоносен от масовия. "Поздравявам министър Личев, защото за първи път след толкова години имаме министър, който да защитава екологията", допълни той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3120 |22.07.2021 По-хладно време и днес. Код жълто за силен вятър в няколко области . 33| 12832 |12.07.2021 Безсрамно Борисов се обяви за победител – няколко стотни нямали значение. ЦИК манипулирала, а Рашков правел параван на ИТН . 1| 4398 |08.07.2021 72 млн. евро конфискувани от италиански бизнесмен в няколко страни, сред тях и България . 4| 3412 |07.07.2021 22 млн. лв. са преведени авансово на няколко фирми за реновиране на физкултурни салони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads