Реклама / Ads
6| 12578 |22.01.2020 НОВИНИ

Лидерът на БОЕЦ разказа за срещата си с новия зам.-главен прокурор Десислава Пиронева

.
Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев
„Г-Н ГЕОРГИЕВ, подали сте сигнал срещу Цветан Цветанов и трябва да отговорите на няколко въпроса!” Стига бе, реагирам малко невъзпитано, не трябва ли Цветан Цветанов да отговаря на въпроси, а не аз? „ТАКАВА Е ПРОЦЕДУРАТА” - отсече прокурорката!
 

Годината е 2016, януари, 13.00ч. дойдох от Видин и се намирам в специализираният отдел на Софийска градска прокуратура на Монтевидео, срещу мен е прокурор Десислава Пиронева, днес вече заместник на главният прокурор. Разпита продължава, като следва десетина минути ровене в бюрото и подреждане на документи в пълно мълчание, с цел изнервяне на разпитвания (изтъркани ченгеджийски номера научени в школата за милиционери в Симеоново).


Г-н Георгиев, трябва да посочите по кои членове на Наказателният кодекс са извършени престъпления според вас от Цветан Цветанов, рязко се обръща към мен прокурорката и ми подава един оръфан екземпляр на НК. Взимам книжката аз и почвам да я прелиствам. Междувременно, понеже съм чел НК стотина пъти и не ми е много интересно давам ухо на случващото се около мен. Неизвестен мъж звъня на Пиронева и се уговориха да я вземе и закара в центъра на Столицата в 15.30ч. където тя си запазила час при някакъв известен зъболекар. Викам си, тази ме разкарва 450 километра и ми затри деня, но и че тя ще рупа аналгини цяла нощ и днес няма да види зъболекар също е вярно и продължих да чета Наказателният кодекс. Някак с времето напрежението в стаята растеше необяснимо.

 

Пиронева водеше все по нервни разговори с неизвестният мъж, потропваше с токчета по стола и се повърташе все едно е на изпит и нещо е запецнала. Към 15.00ч. ми дожаля и реших да дам шанс на жената да се озъболекари. Г-жо Пиронева - казвам аз и затворих книжката, мое право е, като гражданин да подам сигнал, ако имам някакви съмнения за извършени престъпления, а ваше задължение е да проверите и да установите дали има и какви са извършените престъпления. Защо трябва аз да посочвам конкретните текстове? За да оправдаете Цветанов и след това да ме съдите за набеждаване ли? „ТАКАВА Е ПРОЦЕДУРАТА!” –отново почти истерично изкрещя Пиронева. Много бавно се пресегнах, взех Наказателният кодекс и продължих внимателно да чета всяка страница. Автобуса ми за Видин е в 17.45ч.

 

Към 16.00ч. Пиронева се чу за последно с шофьора и той и каза, че и е запазил час при същият зъболекар за следващият ден в 10.00ч. Към 16.50ч. бях грубо прекъснат с думите – ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧВАМЕ! Как така, викам, тъкмо стигнах до раздел „Престъпления срещу правосъдието и ми стана интересно”, до час ще свърша. Напишете само, че подкрепяте написано в сигнала и се подпишете, нарежда Пиронева! Не може така, викам, трябва да довършим, мога да дойда утре в 9.00ч. и набързо да приключим разпита! НЕ! Приключихме! - категорична бе Пиронева. И повече не повтори никога през годините да ме вика на разпит. Не знам защо.


Сигнала на БОЕЦ бе срещу Цветан Цветанов за осъдителните присъди в Страсбург срещу България по негова вина за милиони обезщетения, които всички ние плащаме! БОЕЦ принудихме прокуратурата да признае, че Цветанов е нарушил чл. 6 от ЕКЗПЧ с което са причинени щети за държавата (документите са публикувани и днес за пореден път на сайта и страницата на БОЕЦ) В своят отговор на този сигнал въпреки признанието на прокуратурата за нанесените от Цветанов щети на Държавата и нарушения на човешките права в качеството му на министър, прокурор Пиронева постанови: „НЯМА ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ”!

 

А три дни по-късно униформено ченге влезе в училището на детето ми и го изведе на пътя, като престъпник пред погледа на съученици и учители да го разпитва с какво се занимава баща му, с кого се среща, за какво си говорят и тн. детето беше седми клас.
Разказвам ви тази история, за да разберете КОЙ е новият заместник на главният прокурор и защо Пиронева бе избрана. Мафията умее да награждава слугите си!
А утре в 10.00ч. БОЕЦ и непримиримите граждани ще бъдем пред ВСС в битка срещу същата тази мафия! Оставка на Буда, Оставка на Гешев и долу свинските лапи от свободните медии и журналисти!

 

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6064 |16.01.2020 ”БОЕЦ”: Манипулацията на данните за постиженията на Гешев е шантаж . 7| 7632 |15.01.2020 Георги Георгиев от ”БОЕЦ”: Спецпрокуратурата погва тв ”Евроком” по сигнал на Бареков . 9| 12413 |14.01.2020 БОЕЦ: Борисов е излъгал през 2013 г., че в службите има сигнал за готвено покушение срещу него . 5| 15332 |03.01.2020 БОЕЦ: Сезираме Кьовеши и Делян Пеевски със сигнал срещу Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads