Реклама / Ads
6| 5276 |10.10.2014 НОВИНИ

Лидерът на ГЕРБ : Никой не е бил мачкан от нас, показаха изборите

.
Б. Борисов и Ц. Цветанов
„С този резултат олекват всякакви твърдения, че някой го било страх, някой бил мачкан”, каза Борисов на първата си пресконференция след изборите и изтъкна цифрите, изнесени от председателя на предизборния щаб, че ГЕРБ се е утвърдила като партия с над 1 млн. избиратели.
 
Видно е, че ГЕРБ е спечелил повече от сбора на втората и третата политическа сила. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на прескоференцията на партията след обявяването на изборните резултати. „Когато имаш такъв резултат, нормално е да благодариш на тези, които са гласували, на структурите, на всички, които не оставиха нито едно населено място да не бъде посетено, да бъде говорено с хората”, заяви той.

"Слабият резултат на БСП води до нестабилност. Получава се дисбаланс. Нито една организация в ГЕРБ не би подкрепила коалиция с ДПС. Няма как да направим правителство д ДПС", заяви Бойко Борисов на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Борисов даде и съвет за бъдещето на ДПС, след като по-рано обяви, че няма да се коалира с тях. „Етническият конфликт е нещо, особено с това ръководство в Турция, което абсоюлтно много бързо може да пламне”, каза той. И добави: „Ако ДПС не си направи извод, че с подобни действия вдига националистическия вот и създава проблем в етническата толерантност, това ще бъде за тяхна сметка, защото никой няма да иска да управлява с тях”. Лидерът на ГЕРБ се похвали с ръст от 9% на гласувалите за партията български мюсюлмани. „Това би било един гарант за етническия мир”, смята той.

„Така че се надявам ДПС трезво да прецени докъде може да навива пружината с етническия мир и дали това няма да възбуди реакции в българското общество. Истински се надявам това да не се случи, защото по-страшно от това няма”, заяви Борисов.

Той благодари на медиите за огромния брой репортажи за купуване на гласове. „Тук трябва да се премине към нещо радикално, което знам, че няма да се хареса на много хора, но аз лично съм привърженик на машинното гласуване”, изтъкна Борисов. Той се аргументира, че преференцията предизвикала огромен брой грешки в бюлетините – „да различиш кръгче от квадратче”.

„В крайна сметка българската държава плаща за всеки гражданин до 8 клас да ходи на училище – да пише и да чете”, обясни той. „И като се защити добре от хакерски и подобни атаки, мисля, че това ще е един много точен и безапелацинен вот”, прогнозира лидерът на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4442 |09.10.2014 Трима от ГЕРБ с преференции се отказват от парламента . 26| 4715 |08.10.2014 В.Сидеров: Партиите се предлагат на ГЕРБ като жени в Амстердам . 12| 4416 |08.10.2014 КНСБ иска премиер от ГЕРБ и кабинет с широка форма на управление . 13| 4452 |08.10.2014 Стоилов: С ГЕРБ ще се консултираме, а не преговаряме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads