Реклама / Ads
4| 3686 |20.11.2018 НОВИНИ

Лидерите на коалицията решават как да действат в кабинета на Борисов

.
Бойко Борисов
Заседанието на Тристранния съвет за сътрудничество в Министерския съвет днес се проведе в отсъствието на вицепремиера Валери Симеонов, който вече 4-ти час се намира в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов. Заедно с него вътре е коалиционният му партньор от Атака Волен Сидеров. Двамата били заставени да останат сами и да не напускат мястото, докато не намерят най-подходящо решение за оцеляване на голямата коалиция.
 

Такава е била молбата на Борисов, след като ги е оставил вътре. Той казал: „Не ме карайте да ви заключвам, ще ме извикате, когато сте готови!”.
Допреди 2 часа вътре е бил и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Тримата лидери на партиите на Обединени патриоти започнаха съвещанието си в кабинета на Бойко Борисов тази сутрин, но тъй като изгледите да се стигне до консенсус с Волен Сидеров, клоняли към нулата, Каракачанов напуснал, тъй като имал среща с министъра на отбраната на Иран.

 

Според източник на Флагман.бг от МС, преди 30 минути Каракачанов се е върнал обратно в сградата на МС и е влязъл в кабинета на Бойко Борисов. Текат решаващи за държавата минути.
Днес трябваше да бъде обсъдено името на новия вицепремиер, който, логично трябваше да бъде предложен от квотата на НФСБ. Както е известно, Сидеров е против излъчването на нов човек за същия пост и дори предложи той да се закрие, тъй като нямало нужда от толкова много вицепремиери.

 

Нещо повече – в събота, на пресконференция за точно определени медии Сидеров призова и другия си коалиционен партньор Красимир Каракачанов да подаде оставка, с което напрактика обяви, че се превръща в най-важната фигура, в незаобиколим фактор за съществуването на настоящото правителство.

 

От пребиваването на деветимата депутати от неговата група в НС зависи и стабилността на мнозинството. Вече не е тайна, че „златният пръст” на Сидеров отваря широко вратите на ДПС за навлизането във властта, чрез изолацията на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4203 |01.11.2018 Проф. Тодор Танев: Предстои стопяване на малкия партньор в коалицията . 0| 3781 |24.10.2018 Минчо Коралски: С два закона не се решават проблемите на хората с увреждания . 3| 3894 |23.10.2018 Каракачанов: Коалицията не работи 6-7 месеца, протестът на майките е политически експлоатиран . 1| 3871 |20.10.2018 Лидерите от формата ”16+1” се срещат в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads