Реклама / Ads
3| 4976 |19.10.2017 НОВИНИ

Люба Кулезич за проявите на хиперактивна политическа налудничавост

.
Вече нищо не разбирам! Значи, когато възпрепятстващото съоръжение, тоест оградата по българо-турската граница трябваше да бъде открита с фанфари и знамена, можеше да бъдат канени журналисти от всички медии. Можеше кадрите да се излъчват по всички телевизии. От вчера вече това е деяние, което плаче за прокуратурата заради нарушение на закона и постановление 180. Това заяви Люба Кулезич по телевизия BIT.
 

Поне това ми остана в главата след днешно изявление на вицепремиера Валери Симеонов след въпрос дали, ако Елена Йончева си пусне направения филм за оградата, ще бъде арестувана. Впрочем, аз лично не знаех, че кадрите, които вчера Би Ай Ти не излъчи заради решението на Министерския съвет, били от бъдещ филм на Елена Йончева. Това не отменя факта, че забрана има. „Ми нека си го пусне. Но от БСП трябва да знаят, че това не им е партиен пленум да си слагат подписите тук и там. Всеки, който си е сложил подписа, ще си носи отговорността. Не ме интересува дали са 80 или 180 депутати.“ 

 

Това – по повод изказването на Нинова днес в парламента, че 80-те народни представители на БСП са готови да бъдат арестувани, но няма да се подчинят на цензурата върху информация за съоръжението на българо-турската граница само заради вчерашното решение на Министерския съвет да го обяви за стратегически обект.

 

„Не може един язовир, магистрала и жп гара да бъдат обекти от национална сигурност, а оградата да не бъде, продължава г-н Симеонов. Тук според него, ставало дума за „хиперактивна политическа налудничавост от страна на БСП, поради липсата на каквито и да било аргументи за сегашните постижения на управлението“.

Бих спорила за проявите на хиперактивна политическа налудничавост, като се има предвид, че депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров онзи ден бе принуден да хвърли оставка заради невъздържано поведение спрямо журналист в пряк ефир. За същото на г-н Симеонов му поискаха оставката. Вярно, направиха го пресметливите играчи от ДПС. Но пък повод имаше и беше сходен със заканите на Антон Тодоров. Въпросът обаче е друг. Става ли дума за официално наложена цензура с аргумента, че оградата е обявена за стратегически обект? Или не, не било заради цензурата, както се оправда Валери Симеонов, а да се облекчало финансирането, щото Закона за обществените поръчки бил тромав? Ама че работа! Излиза, че щом една магистрала е обявена за обект на националната сигурност снимането или не дай, Боже, пътуването по нея ще стане престъпление?

 

А значи ли това, че ако проектът АЕЦ „Белене“ бъде възобновен, както се говори, и му бъде определен статут като на оградата, то всяка информация за него, включително и за далавери, ще праща авторите й в ареста? Как се нарича подобна евентуалност? Диктатура. И още един въпрос: щом правителството се гордее с безспорните си постижения, защо му дреме от налудничавата критичност на опозицията? Тук нещо в логиката на властта не се връзва. А не се връзва, защото властта отказва да нарича нещата с истинските им имена. Цензурата си е цензура напук на обвиненията, че защитниците на тази теза веднага биват заклеймявани като шпиони на БСП в публичността.

 

Глупостите от този вид са си глупости. Гафът с вчерашното постановление за оградата си е гаф. Сега да видим ще се намери ли някой да го обжалва във Върховния административен съд? И ако не се намери, значи ли, че утре министрите на Борисов Трети с ново постановление ще отменят онзи член от Конституцията, който гласи: „Република България е правова държава.“? Нищо чудно. И това е страшното.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8540 |13.10.2017 Люба Кулезич: Държавата се превърна в частна пеевска собственост . 0| 5094 |04.10.2017 Кулезич за следователя Бойко Атанасов и поредния натиск срещу него . 2| 6725 |29.09.2017 Люба Кулезич: Делян Добрев ни върна в родовообщинния строй . 6| 7567 |22.09.2017 Люба Кулезич за Деня на независимостта и Шиши като национална съдба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads