Реклама / Ads
16| 3602 |04.04.2021 НОВИНИ

Любен Дилов-син прати журналистите да пият чай

.
Любен Дилов
Първа официална позиция дойде от партия ГЕРБ. Тя обаче не бе представена от лидера Борисов, а от новото лице Любен Дилов-син. Изказването му дойде на фона на протест, който бе организиран след обявяването на първите изборни резултати. Гражданите се събраха пред партийната централа само час след първите официални данни на социологическите агенции.
 

"Не виждам протести в момента. Отец Дионисий да си го владее Синода", обяснии Дилов в отговор на журналистически въпроси относно владеенето на положението и гражданското недоволство.

 

Дилов обаче бе по-скоро лаконичен - обяснения ще дават лидерите на ГЕРБ утре, вероятно, когато започнат да излизат повече резултати. Той не бил такъв лидер.

Водачът на листа на партията повтори думите на Борисов за голямата цена на изборите - 150 милиона били похарчени за организацията на вота. При нови избори ще бъдат похарчени още толкова, а предстои да се гласува и за президент. В условията на пандемия и икономическа криза Дилов бе кагеторичен, че това не би било добре. От тази гледна точка той се надявал да има разум.

 

В момента една много весела ситуация, в която всички празнуват, поздравяват се, правят проекти за кабинети. Трябва да си дадем сметка обаче, че изборите, които завършиха, струват около 150 милиона. Ако има нови такива, ще струват минимум още толкова. Тази година ще има президентски избори, които ще струват около 100 милиона. Важното е като изтрезнеем от тези избори, да си дадем сметка за това", посочи Дилов и допълни:

 

"Най-важното, което трябва да се каже, е че резултатът е щастлив, благодарение на българския народ. Не виждам смисъл да се преговаря в момента".

 

"Може ли да отидете да пиете чай...", помоли Дилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 3246 |04.04.2021 Румен Радев: Гласувайте, иначе историята ще ни прати на поправителен по демокрация . 9| 3858 |30.03.2021 Реципрочни действия: РСМ изпрати протестна нота до България . 5| 3481 |29.03.2021 Президентът Румен Радев подкрепи инициативата „Изпрати българска книга в Македония“ . 3| 3602 |27.03.2021 Напрежение: Външно изпрати протестна нота в Скопие заради спряна пратка с български книги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads