Реклама / Ads
5| 3741 |31.12.2021 НОВИНИ

Л. Стефанов: 2021 г. да бъде трамплин към просветляване в главите на хората, които избрахме да ни управляват

.
Любомир Стефанов Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Надявам се това, което ни предложи 2021 година в политически план, да бъде трамплин към едно просветляване в главите на хората, които ние избрахме да ни управляват. И да осъзнаят, че са заменяеми, никой не се венчае за властта вечно, второ - имат конкретна заръка от нас, българските граждани, какво да свършат. В известна степен има и параметри, в които да ги свършат.
 

Това коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Любомир Стефанов.

 

Според него ниската избирателна активност е доказала отдръпване.

 

„Мантрата с 10% данък ми е една от любимите, който едва ли не бил най-ниският в Европа. България трябва да бъде инвестиционен рай не се случва, защото никой не сяда да сметне, че данъците, които плаща, далеч надхвърлят 10%. Българските граждани заслужават нещо повече, тъй като управление, подчинено на принципа „Дайте да управляваме ние, за да не са те" - ми се струва все по-несъстоятелно“, допълни той и подчерта, че негласуващото мнозинство е станало много по-бдително.

 

Според него президентът Румен Радев си е свършил работата - „имаме редовно структурирано Народно събрание с редовно излъчено правителство, подкрепено от коалиция. Отваря се нова страница. Съгласен съм, че премиерът Кирил Петков и неговият финансов министър Асен Василев все повече и повече ще трябва да заемат предното място. Президентът направи каквото можа. Сега трябва да видим тази изпълнителна власт докъде ще отведе държавата“, коментира още Стефанов.

 

„Държавата има нужда да наложи волята си там, където е била изтрита и не е присъствала никога. Ако пак започне да раздава пари, изпадаме в цикъл и ситуация, която излизането е още повече от същото - нови дългове, нови заеми. Еврозоната ще ни се стори такъв мираж, че ще чакаме още 20 години“, добави политологът.

 

Според него сега президентът има един силен ход - проектът за нова Конституция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2967 |31.12.2021 Какво ще бъде времето в последния за 2021 година ден? . 4| 3088 |30.12.2021 ИБ на БСП – София: Необмислено и безотговорно е в момента БСП да бъде хвърляна във вътрешни конфликти и противоборства . 25| 39589 |30.12.2021 Весела Лечева: Със саморазправата в БСП се цели Крум Зарков да бъде прилепен към Кирил Добрев, към Георги Гергов . 19| 7262 |25.12.2021 Михаил Горбачов: СССР можеше да бъде спасен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads