Реклама / Ads
1| 2589 |29.06.2023 НОВИНИ

Любомир Стефанов, политолог: Законодателството в момента е „на трупчета”

.
Любомир Стефанов, политолог Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Законодателството в момента е „на трупчета”. Парламентарните комисии не работят и това е вследствие, че коалицията не сработва. Едните се гнусят, другите ги е срам. Както искат да го квалифицират, в учебниците ще пише – коалиция. Ако по-бързо го формализират, за да свалят градуса на напрежение, нещата ще тръгнат.”
 

Това заяви пред bTV политологът Любомир Стефанов във връзка с бъдещето на кабинета „Денков-Габриел” и това дали се стигне ли до ротация.

 

"В момента говорим за преформатиране на целия разговор. Сигналите са вече изпратени. Ясно е какво се случва. ДПС си изчисти имиджа и показа, че е незаобиколим фактор в конституционното мнозинство. БСП са непредвидими и неконтролируеми. ИТН могат да бъдат вразумени. Доверието към институциите като цяло е силно отслабено. Полицаите не трябва да се крият в храсталаците. Законът е един за всички. Когато това започне да се наслагва като усещане, коалицията си е свършила работата", отбеляза експертът.

 

Политологът Румяна Коларова от своя страна изрази мнение, че и настоящето, и бъдещето на това правителство зависят не от примирие, а от степента, в която ще могат да действат заедно и да постигнат реални управленски цели.

 

"Въпросът не е какви са отношенията помежду им, а какъв е резултатът, до който стигат”, отбеляза Коларова.

 

По думите й трябва да се гледа законодателната дейност в парламента и изборът на хора в органите с изтекъл мандат в момента.

 

Бившият министър Мирослав Севлиевски пък даде две предложения, които щели да покажат, че управлението върши работа. 

 

„Веднага да отменят мораториума за проучване на газ в България. „Атака” го наложи преди десетина години. Пагубно е за България, трябва да бъде премахнато, обслужва руските интереси. Второ – да пуснат безплатни нощни влакове от София до Бургас и Варна, за да могат младите да ходят без пари на море това лято. Това могат да направят сега, когато гледат бюджета”, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2960 |26.06.2023 Любомир Аламанов: Някои медии бъркат "призив за насилие" с "право на гледна точка" . 8| 3426 |23.06.2023 Напусна ни журналистът Любомир Коларов . 3| 4932 |22.06.2023 Любомир Аламанов: Цяла година едни и същи формации гласуват заедно и пречат . 1| 2525 |20.06.2023 Ружа Смилова, политолог: Гешев не прави нищо кой знае колко ново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads