Реклама / Ads
7| 2251 |08.08.2024 НОВИНИ

Лукашенко разсъждава върху последиците от разпадането на Русия

.
Александър Лукашенко
Самопровъзгласилият се президент на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ако страната-агресор Русия падне във войната срещу Украйна, тогава всички страни от ОНД уж ще бъдат въвлечени в тази ситуация. Това съобщава Беларуското държавно издание Белта.
 

„Ситуацията може да се развие по такъв начин, че никой от нас – държавата – не може да мине без това единство, и ако ние не разберем това днес, те ще се справят с нас поотделно, но ако Русия рухне всички ще бъдат привлечени в тази фуния, казва той.

 

Лукашенко припомни войната на Русия срещу Украйна и се оплака, че поради това някои страни се опитват да се отдалечат от „тенденцията на развитие, създадена в съветско време“, за да не попаднат под санкции, както направи Русия за своята агресия.

 

„Напоследък се разви такава ситуация, включително във връзка с провеждането на СВО (както руснаците и Лукашенко наричат ​​руската война срещу Украйна – бел. ред.) в Украйна, че много – както лидери, така и служители на службите за сигурност, защо категорично не трябва, - те започнаха да търсят някаква полза за себе си в това. Знаете ли, момчета, въз основа на моя опит ще кажа, че животът е толкова бурен и много променлив. включително напускане на нашата обща, създадена през съветските времена тенденция на развитие. Някои си мислят: „Ние ще стоим далеч от Русия, тя е под санкции." Някак си се страхуваме да не попаднем под тях и така нататък... Търсим собствената си изгода..

 


Лукашенко отбеляза, че никой не знае какво ще се случи "утре с нас, с нашите държави и дали ще трябва да се обърнем към Русия за помощ".

 

„А последните събития показват, че с Русия трябва да се държим заедно“, обобщи самопровъзгласилият се беларуски президент.

 

Но дали това е така?

 

Чувствайки, че няма да е възможно да постигне победа, Русия започва да прокарва идеята за уж мирни преговори, чрез които иска да задържи всички окупирани територии. В същото време руснаците продължават да тероризират Украйна, атакувайки енергийна и гражданска инфраструктура и жилищни сгради. Най-често това се прави през нощта.

 

Въпреки огромното количество въоръжение и техника, руската армия търпи големи загуби. А към началото на август - за повече от 10 години война и повече от 2 години пълномащабно нахлуване - окупаторите не успяха да постигнат дори и най-малката стратегическа победа - достигане до границите на Донецка и Луганска област. В градовете и селата в Източна Украйна боевете продължават за всяка улица и къща. Окупаторите се опитват да търсят оръжие и наемници в други страни.

 

Путин в своите изказвания и изказвания продължава да изкривява реалността, опитвайки се да представи Русия като жертва, докато търси подкрепа от Китай и Северна Корея. По-специално, тя купува ракети от КНДР , които изстрелва срещу цивилни селища в Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2244 |08.08.2024 The Washington Post: Украйна контролира газостанция Суджа край Курск. Спират ли доставките на газ за Европа от Газпром? . 8| 2181 |08.08.2024 Евросъюзът: Украинското нахлуване в Курска област е част от "легитимните военни действия на самоотбрана" . 0| 3152 |08.08.2024 Дипломат: Миграцията на украинци прикрива демографския срив на Евросъюза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads