Реклама / Ads
54| 5886 |04.10.2012 НОВИНИ

Махленска свада: Как да питаме народа на референдума?

.
Тежката артилерия на БСП в публичното говорене Мая Манолова използва всички средства в поредния дебат по темата какъв въпрос трябва да бъде зададен на референдума за АЕЦ „Белене”. Срещу нея се изправи Доброслав Димитров от ГЕРБ, член на Комисията по енергетика в парламента.
 
Спорет на моменти преминавашще в препирня и надвикване, спечелено от професионалистката по вдигане на шум Манолова.
Според нея референдумът трябва да реши не дали да има атомна централа, а дали България да бъде "високотехнологична държава" или такава, която развива "спомагателни сфери". Ако ГЕРБ не беше дошъл на власт, площадката вече щеше да работи, заяви тя в студиото на ТВ7. Манолова нарече "откровени лъжи" на ГЕРБ твърденията, че българите ще платят от джоба си за строежа на електроцентралата.

Депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров от своя страна представи в студиото протокол, който декларира, че от приетите 717 000 подписа в подкрепа на референдум, 543 000 са валидни. Следователно около 200 000 били невалидни. Сред подписалите се, по думите на Димитров, има 3000 починали, много непълнолетни и такива, които са дали подписа си по няколко пъти. Димитров представи поредица от аргументи, в защита на тезата, че събирането на подписите за референдума са направени с манипулации, а въпросът, с който били подвеждани участниците, без значение написаното, бил „Искате ли по-евтин ток?”

Манолова веднага съзря в това "паническия страх на ГЕРБ, че в България ще се развие гражданско общество". Според Димитров въпросът, за който трябва да се изкажат българите, ако бъде коректно зададен, би бил: "Съгласни ли сте България да развива ядрена енергетика". Имало много хора, които подкрепят идеята за ядрена енергетика, но не подкрепят проекта АЕЦ "Белене". „Те как да отговорят”, попита и самият водещ на сутрешния блок Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6118 |15.05.2011 Протестиращи: Ще отидем да попитаме колко струва магистрала „Люлин” . 1| 4714 |13.01.2011 Ще опитаме отново да регистрираме домейна „.бг” . 16| 5322 |05.01.2011 Б. Димитров: Т. Дончева е махленска клюкарка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads