Реклама / Ads
12| 3083 |21.07.2021 НОВИНИ

Мая Манолова: Ако видим, че задкулисието наднича зад завесата, излизаме отново на площада

.
Мая Манолова Източник: стопкадър, bTV
Ако видим, че задкулисието наднича зад завесата и се взимат решения в полза на олигархията, тогава отново излизаме на площада. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Мая Манолова от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“.
 

„Нашата цел не е да парцелиране на властта. Време е да се водят разговори не за хора, а за политики. Трябва да се направи почтено правителство, което да се занимава с неотложните  проблемите на обикновените български граждани. Ние сме заявили, че ще подкрепим кабинет, който ще се заеме с проблемите на хората. Преизчисляването на пенсиите би било много добро начало на следващото правителство“, обясни тя.

 

По думите й, хората очакват правителството да се заеме с най-неотложните проблеми - темата с доходите, неравенствата, преизчисляване на пенсиите, подкрепа на хората с увреждания, защита на гражданите срещу монополите, съдебна реформа, тъй като чувството за справедливост на гражданите е много тежко накърнено, трябва да знаеш телефона на премиера или да си икономически силен, за да си спокоен за делото, което имаш в съда.

 

Мая Манолова заяви, че здравната реформа също е важна, защото следваща вълна на COVID ще има, а здравната система е показала множество дефекти. Следващата власт я чака тежка работа, допълни тя.

 

„Ако се преизчислят пенсиите пенсионерите ще получават с около 30% повече пари. По-високи пенсии може да има за всички пенсионери, с изключение на тези, които са се пенсионирали през последните 2 години. Парадоксално е колко договори за милиарди левове са платени авансово, а за пенсиите няма пари. Хората живеят със 150 евро, говорим за еврозоната – това е обидно“, коментира още Манолова. Според техния разчет са нужни 2 млрд. и 100 млн. лева за преизчисление на пенсиите. До края на годината, за октомври и ноември, по думите й, трябват около 350 млн. лв., които са налични в държавната хазна.

 

„Съдебната реформа те първа ще бъде сложена на масата. По темата ще започнат консултации между всички парламентарни групи“, коментира още Манолова.

 

„Ние се виждахме с Тошко Йорданов. По време на предизборната кампания се виждахме в офисите си, тъй като имахме много още теми. Срещите обаче бяха на техническо ниво. Тогава заявихме, че разговорите трябва да се водят публично, честно и в Парламента. Те се съобразиха с това“, отбеляза тя.

 

„Целта ни е да отворим парламента за гражданите“, обобщи Мая Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3935 |21.07.2021 Мая Манолова: Тепърва сблъсъците с мутрите ще предизвикват катаклизми и турбуленция . 4| 3054 |21.07.2021 Манолова: Край на безвремието и подриването на демокрацията . 7| 15367 |19.07.2021 Мая Манолова: 60 млн. лв. аванс ще получи фирмата строител на завода за боклук в София . 13| 4570 |17.07.2021 Димитър Данчев, БСП: С поведението си Слави и “Има такъв народ“ рискуват да попаднат в зависимост от задкулисието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads