Реклама / Ads
14| 4329 |29.08.2021 НОВИНИ

”Изправи се БГ! Ние идваме” няма да подкрепят правителство на БСП

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
”Изправи се БГ! Ние идваме” няма да подкрепят БСП за третия мандат. Това стана ясно по време на консултацията за търсене на подкрепа за съставяне на редовен кабинет инициирана от БСП в парламента.
 

"Няма да подкрепим правителство на всяка цена", заяви Манолова и каза, че "Борисов 3" е бил такъв пример.

 

Според адв. Николай Хаджигенов такова правителство няма как да бъде подкрепено сега, защото то ще бъде подкрепено от ГЕРБ и те ще го държат.

 

По думите на Манолова обаче те биха подкрепили актуализацията на бюджета, за да бъдат решени проблемите и да не оставят хората в безизходица в предстоящите три кризи. Мая Манолова каза още, че ще подкрепят предложението на БСП да бъде скъсен срокът между първо и второ четене на актуализацията на бюджета.

 

„Разбрахме се, че ще положим усилия за предложения между първо и втори четене, които да получат подкрепа от ИТН, ДБ и ИБГНИ. Тук имаме сходство в предложенията. Искаме пенсионерите да получат поне 369 лева минимална пенсия, също и социалната пенсия да се повиши, както и пенсията за инвалидност. Искаме да подкрепим младите семейства, майките през втората година, първокласниците, учениците, хората на културата, в туризма – т.е. най-тежко засегнатите от кризата“, разясни след срещата с БСП председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“  Мая Манолова.

 

„Ще се опитаме да се обединим по теми преди актуализацията на бюджета. Ние внесохме още две теми, които са важни за нас специализираните съдилища и Бюрото за охрана и сметките на хората за ток, пано и вода. Внесли сме законопроект, за който търсим подкрепа. Важно е да оставим държавата в добро състояние и да има достатъчно пари и за фирмите и за домакинствата, така че хората да посрещнат малко по-спокойно трите кризи, които се задават“, продължи тя.

 

„След изявлението на лидера на ИТН, че няма да подкрепят правителство на БСП, стана ясно, че няма как да има кабинет. Без тяхната подкрепа, ние кабинет няма да подкрепим, защото ще трябва да разчитаме на подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Това би било подмяна на вота на гражданите“, смята Манолова.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3971 |29.08.2021 Борисов пак захапа Радев: Няма да има правителство, докато не бъде преизбран . 9| 6888 |29.08.2021 Татяна Дончева: Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент . 6| 23367 |29.08.2021 Бивш главсек на МВР: Политиците няма да разрешат МВР да бъде силно, защото не обичат да им гледат в канчетата . 91| 8590 |27.08.2021 Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандат на БСП, по-добре е избори 2 в 1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads