Реклама / Ads
2| 3245 |19.09.2022 НОВИНИ

Мая Манолова: „Глас за досега управлявалите партии е напразен“

.
„Като се срещаме с хора ни казват: Трън сте им в очите, борите се, разобличавате истината, затова ще направят всичко възможно да не влезете в парламента.
 

Затова ние се обръщаме към хората да преценят кой е полезният вот, от коя партия ще имат полза конкретно за себе си и за своите семейства. Кой ще защитава точно техните интереси. Вижте и коя партия какво е правила във времето:

 

Кой е говорил за мир, а е изнасял оръжие.

 

Кой е говорил за нулева корупция, а е вкарал посредници в газовите сделки.

 

Коя партия е говорила за съдебна реформа, но не е споменала името на Гешев 8 месеца.

Глас за партиите, които управляваха досега, ще е напразен за вашите домакинства и за вашите семейства. Защото не направиха нищо за вас и не заслужават втори шанс. Пропиляха го като работиха за себе си. Сега е време да застанете с тези, които са до вас, защитават каузи заедно с вас и имат нужда от вашата подкрепа.“

 

Това каза Мая Манолова, лидер на Изправи се България, по време на среща с граждани на пл. Бъдници във Видин. В началото на срещата Манолова определи хората в дунавския град като искрени, положителни и обичащи и потвърди, че винаги ѝ е приятно да идва в града. По думите ѝ Северозападът има огромен потенциал и заради безхаберието и неглижирането от страна на редица правителства Северозападът е в тази ситуация – без проспериращ бизнес, с ниски възнаграждения и лоша инфраструктура.

 

Водач на листата на социалната партия за Видин отново е адв. Стефан Стефанов, който се бори за множество каузи в града.

 

По време на срещата Манолова представи Спасителния план на формацията си, с който смятат да преведат българските граждани през тежките есен и зима, които се задават и кризите, натрупани за 12г. управление на Борисов и 8 месеца Четворна коалиция.

 

Първа точка в плана на Изправи се България е повишаването на доходите. По думите ѝ работещите бедни са над 700 хил и всички те живеят под прага на бедност. Според нея „не е нормално да работиш 5 дни в седмицата, по 8 часа, някои и събота и неделя и извънредно и да си беден, да не можеш да си плащаш сметките, да си купиш храна или лекарства или да си изпратиш децата на училище.“ Като решения Манолова посочи увеличаване на минималната заплата до 1260лв, колкото е издръжката за живот, въвеждането на необлагаем минимум така че най-ниските доходи да не плащат данъци, въвеждането на данък богатство, защото шепа големи фирми не плащат данъци, а са натрупали огромни печалби на гърба на хората.

 

Мая Манолова поиска още преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2021г, за да се навакса разликата между старите и новите пенсии и да се получи справедливо увеличение за всички. По думите ѝ както Борисов, така и Четворната коалиция са излъгали пенсионерите, като Четворната коалиция за една година ги е излъгала 3 пъти.

 

Втора точка в плана на Изправи се България е кампанията „НЕ ПЛАЩАЙ“. Според социалната формация хората се притесняват, че зимата ще е „студента, тъмна и гладна“. Не могат да плащат 60% по-скъпо парно и вода, 5 пъти по-скъп газ и метан и бензин и дизел с 1 лев.

 

Манолова заяви, че кампанията вече дава резултат и  заради нея Топлофикация са намалили изравнителните сметки в столицата с 4 млн. лв, което като първа стъпка е победа. По думите ѝ неадекватно скъпа е и водата. Във Видин тя се е повишила с 35% като при заседанието за определяне на цената ѝ от Изправи се България в лицето на Мая Манолова и адв. Стефан Стефанов – водачът на формацията във Видин, единствени са се обявили против увеличението

 

Други точки в плана на Изправи се България са таван на основните хранителни продукти и край на дълговото робство – битката с колектори, банки, бързи кредити, ЧСИ-та.

В листата на Изправи се България във Видин се включват още:

 

1. Стефан Лазаров Стефанов2. Роми Гергова Василева
3. Цветан Иванов Предов
4. Владимир Иванов Младенов
5. Маринела Георгиева Каменова
6. Анелия Стоянова Александрова
7. Илияна Тодорова Илиева
8. Невена Николова Петкова

 

Вижте цялото видео от срещата на Мая Манолова в дунавския град тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2859 |18.09.2022 Мая Манолова: Изправи се България винаги е била позиционирана в услуга и с грижа към нуждите и проблемите на обикновения българин​ . 1| 3063 |17.09.2022 Мая Манолова: Няма как да участваме в лицемерни коалиции . 0| 2682 |16.09.2022 Линията на бедност да бъде 504 лв. през 2023 г., вместо досегашните 413 лв., обсъжда НСТС . 0| 3004 |16.09.2022 Мая Манолова: Малките картофопроизводители ще могат да получат държавна подкрепа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads