Реклама / Ads
30| 5923 |08.04.2013 НОВИНИ

Мъка, протестиращите не могат да запълнят листите си

.
Ангел Славчев - водач от Движение за граждански контрол Източник: Булфото
Представителите на протестиращите, които заявиха участие в изборите, не могат да си запълнят листите. За това се оплакаха Ангел Славчев от Движение за граждански контрол и Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети.
 

Георгиев не е знаел, че на срещата в Етрополе ще се дават инструкции за купуване на гласове, и неговите хора си мислели, че ставало въпрос за обучение на застъпници, оправда се още той от ефира на БНТ във връзка със скритата камера, изобличаваща уговорки за гласуване.

Ангел Славчев от Движение за граждански контрол заяви, че партията му ще се бори за граждански контрол. “От това имаме най-много нужда в момента. Който и да дойде на власт, трябва да бъде контролиран.”

Намерението на неговото сдружение е, ако успее да влезе в парламента, неговите народни представители да дават доклад на всеки 6 месеца какво са свършили, коментира Ангел Славчев по БНТ. Той ще бъде публичен. Ако резултатите са незадоволителни, депутатите ще могат да бъдат сменяни.

“Има много чисти хора, безкористни. Това беше и целта”, каза Славчев по отношение на хората, предложени за народни представители. Той посочи като пример прокурор Светлана Горанова.

Проблем със запълването на листите, обаче, наистина има. “Не всеки има смелостта да поеме по този път. Този път е трънлив”, каза Славчев и поясни, че много хора буквално се страхуват за живота си. Дори заемащи високи обществени позиции, които подкрепяли протестиращите, се притеснили да влязат в политиката.

По отношение на обвиненията на Янаки Ганчев, че сред хората на Славчев има агенти на ДАНС, той каза: “Не ми се влиза в репликите на този господин. Той доказа своята лудост”.

Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети, обясни от своя страна: “Ние не основахме студентско движение”. Той поясни, че в неговото движение влизат всички, които искат промяна. Него го мъчи същия проблем – хората се страхуват да се кандидатират и не му достигат кадри за листите. “Някои се страхуват, някои не виждат как това би променило нещата. Но ние бяхме длъжни да опитаме”, заяви той.

По отношение на скандалната среща в Етрополе, където скрита камера улови инструкции за купуване на гласове, Георгиев казва, че неговото сдружение е участвало. Хората си мислели, че ставало въпрос за обучение на застъпници и затова се отзовали с готовност. Все пак те използвали всяка възможност да се изявят. “Нямаме намерение да участваме в провокации”, категоричен беше Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5649 |23.03.2013 Волен Сидеров: Силни юристи могат да изгонят ЧЕЗ от България . 77| 6580 |22.03.2013 Протестиращите учредиха "Движение за граждански контрол"; създават млад парламент . 19| 6115 |11.03.2013 Вл. Каролев: Над 116 са исканията на протестиращите, 6 - изпълними . 47| 6277 |05.03.2013 В 21 искания се обединиха протестиращите от 35 града

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads