Реклама / Ads
12| 10006 |18.04.2012 НОВИНИ

Македонци откраднали мощите на Предтеча

.
Проф.Попконстантинов полага мощите на Йоан Кръстител
Македонски тайни агенти задигнали частицата от светинята от сливенския храм "Св. Димитър". Тази версия лансирал вчера македонец пред директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, пише "Стандарт".
 

 

Той заявил пред историка, че слухът за заверата броди сред патриотичните среди в Скопие. Местните твърдели, че мощите на св. Йоан ще докажат безусловно божествения произход на македонската нация.

"Скопие отдавна претендира, че Исус Христос е македонец. А Св. Йоан Кръстител като негов братовчед също би трябвало да е македонец. И обратното - ако св. Йоан е македонец, то значи и Исус Христос също. Идеята им е да направят ДНК- тест, който да докаже, че гените на св. Йоан съвпадат с ДНК-то на македонската нация", коментира непотвърдената версия Божидар Димитров. 

Преди време западните ни комшии наели ирландски професор и с негова помощ доказали, че генът на македонците е съставен от 40 на сто антични македонци, 20 на сто гърци, 20 на сто сърби и 5 на сто хървати. Основната цел обаче била да се извадят факти как в гена на съседите няма нито един процент българска кръв. "В същото време техен професор доказа, че генът им е 100 процента български, но предполагам, че той вече не е на работа", заяви Димитров.

Той бе категоричен, че битката за идентичност на откритите в Созопол мощи е приключила. "По време на снимките на филма на "Нешънъл Джиографик" от научно-популярния канал платиха изследване на ДНК от светинята в Оксфордския университет. Те доказаха, че мощите принадлежат на мъж, живял между 30 и 60 г. след Христа", разказа историкът. 

Освен това оксфордските учени твърдят пред тв канала, че човекът най-вероятно е бил вегетарианец. Преди 2 години, когато мощите бяха открити, държавата отказа да прави въглероден анализ с обяснението, че това е работа на църквата. Светият синод също не даде шестте парчета от мощите за изследване. 

"Няма съмнение, че те са на св. Йоан Предтеча. Това са единствените тленни останки с надпис с името на светеца", казва Божидар Димитров.

Общо на 19 места в света хората имат претенции, че са открили мощи, приписвани да са на св. Йоан. Но единствено созополските вече имат доказателство, че са на Предтечата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9214 |17.04.2012 Безнадеждно болна задигнала мощите на Кръстителя? . 10| 6298 |11.04.2012 Кощунство: Крадат от мощите на св. Йоан Кръстител . 55| 15226 |17.02.2012 В Прищина: Бог Ви създаде българи, Тито Ви направи македонци! . 23| 5498 |26.12.2011 Македонци драпат за българско гражданство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads