Реклама / Ads
2| 2316 |26.08.2024 НОВИНИ

Макрон: Арестът на Павел Дуров е свързан с течащо в момента разследване и не е политическо решение

.
Френският държавен глава Еманюел Макрон Източник: БГНЕС
Френският държавен глава Еманюел Макрон отрече всякакви политически мотиви в задържането на основателя на Telegram Павел Дуров.
 

В изявление от прессекретариата се отбелязва, че арестът е свързан с течащо в момента разследване и не е политическо решение.

 

Това е първият публичен коментар на френски власти.





"Чета невярна информация за Франция след ареста на Павел Дуров. Франция е по-отдадена от всякога на свободата на изразяване и комуникация, иновациите и предприемачеството. Така и ще бъде", увери Макрон и в социалната мрежа "X".

 

"Съгласно върховенството на закона, в социалните медии, както и в реалния живот, свободите се упражняват в рамката, установена от закона, за защита на гражданите и зачитане на основните им права", посочва в изявлението си Макрон, който уточнява и че решението е на съдиите.

 

За задържането на Дуров стана ясно в нощта на 25 август, когато френските власти извършиха ареста на летището "Ле Бурже", Париж. Дуров е пристигнал там с частния си самолет от Баку. Няма яснота и защо се е решил на тази стъпка, тъй като се предполага е наясно отдавна с намерението на френските власти да го арестуват и е избягвал преминаване от там. Дуров пребивава в Дубай, въпреки че има както руско, така и френско гражданство, от друга страна е създател на най-активно използваната социална мрежа в рускоезичното пространство.





В понеделник френската прокуратура обеща да направи изявление за ареста на Павел Дуров. Създателят на Telegram все още се намира под стража и срокът за неговото задържане изтича на 28 август.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2359 |26.08.2024 Наемниците от ЧВК "Вагнер" увериха, че вече не се бият в Украйна, а действат само в Африка и Беларус . 0| 2267 |26.08.2024 5 екипа на пожарната се борят с огнена стихия в Старозагорско . 0| 2246 |26.08.2024 След взривовете: Община Елин Пелин ще подпомогне финансово хората с повредено имущество . 3| 2266 |26.08.2024 Шолц обеща да засили депортациите и да намали нелегалната миграция по време на посещение в Солинген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads