Реклама / Ads
4| 4017 |14.02.2023 НОВИНИ

Малкович не знаел нищо за цените на билетите в Народния театър

.
Не знам нищо за цените на билетите в София, така че нищо не мога да коментирам. Не знаех, че други международни актьори не играят често на българска сцена. България има чудесни актьори, защото съм работил с тях и съм ги режисирал. Съмнявам се, че можем да направим нещо, което те не могат.
 

С тези думи титанът Джон Малкович коментира баснословните суми, на които се продаваха билетите за неговото представление “В самотата на памуковите полета” в Народния театър. Цените варираха от 50 до 400 лева и предизвикаха скандал, защото в съседна Атина постановката можеше да се гледа на цени от 55 евро.

 

Двете дати за “В самотата на памуковите полета” са напълно разпродадени. Малкович ще излезе на българска сцена на 17 и 18 февруари, а днес даде пресконференция при засилени мерки за сигурност и при изрична забрана за селфита с актьорите, издадена от продуцентската компания на “Памуковите полета”. На събитието присъстваха директора на Народния театър Васил Василев, както и пиарката Велислава Кръстева. 

 

Според Малкович тази постановка се опитва да покаже какво е влиянието на неизразените желания, които "сякаш не можеш да изразиш и оползотвориш, или нямаш право да изразиш". Така че това е един поглед върху цената на желанието, което човек не може да изживее, допълва актьорът, цитиран от БТА. 

 

"Нужни са смелост и кураж, за да може да преодолеем и да поставяме под въпрос наративите, които ни предлагат и медиите, и други хора - хора, които вярват безусловно на нещата, които виждат в социалните мрежи", казва актьорът.

 

"Например, вчера съм се бил разходил в София. Да, но не бях сам, имаше много други хора, които също се разхождаха в София", допълва с усмивка той.

 

"Аз не виждам особена разлика между Щази и социалните мрежи, затова трябва много внимателно да се отнасяме към тях и съдържанието в тях, и да внимаваме дали вярваме безусловно, на това което виждаме", коментира актьорът.

 

Ингеборга Дапкунайте, която си партнира с Малкович в спектакъла, посочва че това е третата сцена, на която играят “В самотата на памуковите полета”. 

 

“Надявам се, че ще се насладите на постановката, макар че това не е най-подходящата дума. По-скоро се надявам да ви бъде приятно на това пътешествие, на което заедно ще се отправим. Знаем, че е голямо предизвикателство и за нас, и за вас. Искахме да направим нещо по-простичко, но трябва да си призная че не намерихме по-просто", казва Ингеборга Дапкунайте.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3103 |12.02.2023 Джон Малкович: Човешките същества не оценяваме много, докато не преживеем загуба . 9| 3186 |06.02.2023 Над 2 000 са жертвите в Турция и Сирия след унищожителните земетресения . 1| 5903 |06.02.2023 Унищожителното земетресение в Турция разруши крепост на 2000 години /видео, снимки/ . 3| 3132 |28.01.2023 Неизвестни унищожили дюните на плаж в Несебър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads