Реклама / Ads
30| 6040 |23.09.2013 НОВИНИ

Манчев: Договорът за "Белене" не е прекъсван от 2005 г.

.
Собственикът на "Риск Инженеринг" Богомил Манчев
Фактури, които доказват, че са се източвали големи думи от проекта АЕЦ "Белене" показаха лидерът на Единната народна партия Мария Капон и Иван Иванов от ДСБ. Документите са предадени на прокуратурата и медиите.
 
След акцията на прокуратурата в офиси на “Уорли Парсънс” и “Риск инженеринг”, стана ясно, че сигналът за злоупотребите около АЕЦ “Белене” е подаден от ЕНП, в чийто офис са се получили документи за плащания след спирането на строителството.

"Това, че фактурите са последвани от плащане доказва, че има нарушения и се прави разследване за 18 милиона евро, след спиране от Народното събрание. Очевидно тези хора са нарушили Конституцията на България, а решенията на Конституцията са общодържавни и г-н Манчев е бил длъжен да я спази", каза Иванов в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Няма реално дадени оказания какво се случва с търговските договори и това е пропуск на последните три правителства. Премиерът Бойко Борисов беше обявил, че обекта АЕЦ "Белене" е консервиран, защо януари месец е имало плащания по този проект? Когато фактите говорят, всичко друго отива на заден план, защото водещ е националният интерес", каза Капон.

Собственикът на "Риск Инженеринг" Богомил Манчев, коментира по телефона в същото предаване, че договорът за контрол на проекта АЕЦ "Белене" не е бил прекъсван и той действа от 2005 година до сега. Въпреки че са се променили обстоятелствата в държавата, никой не е спрял този проект.

"Напротив НЕК, тъй като тя не е получила никакви указания, никой не е разпоредил тези действия да приключат. Те касаят площадката плюс всички обекти на нея. Тези обекти са повече от 40. Консултантът няма право еднолично да спира работата си. Има частен интерес, има и политически интерес в този проект. Политическият интерес е хората, които са на улицата, да бъдат нахранени с информация", обяви още Манчев.

Мария Капон обясни, че той е трябвало да поиска оказания и заради това носи своята отговорност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7584 |20.09.2013 ДАНС подпука Манчев заради "Белене" . 12| 5029 |18.09.2013 Стойнев: Защитаваме милионите на БГ по делото за "Белене" . 19| 5398 |18.09.2013 ГЕРБ и ДСБ сезират главния прокурор за саботажа на арбитража за "Белене" . 16| 4761 |13.09.2013 Орешарски се притеснява за резултата по делото за "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads