Реклама / Ads
3| 3202 |19.02.2023 НОВИНИ

Манол Пейков: Разби се митът за липсата на състрадателност в българина

.
Манол Пейков
”Гражданското общество у нас съществува под похлупак, аз отворих една цепнатина и дадох една искра. ... Разби се митът, че не сме състрадателни, че сме недоверчиви, че изповядваме идеята, че преклонена главица, сабя не я сече”. Това заяви в ”Неделя 150” по БНР издателят и граждански активист Манол Пейков. Той е организатор на кампаниите ”Генератори за Украйна”, книги за Библиотеката в Болград, както и дарителски акции за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.
 

Манол Пейков каза, че 455 генератора вече са купени, над 350 от тях са изпратени в Украйна: "Търсим машини на максимално добра цена и с най-добро качество", обясни той и добави, че 50 са генераторите, купени за Турция, за тях изискването е да работят с газ, а не с друго гориво. По думите на Пейков българското общество е реагирало по-бързо и по-лесно с помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, отколкото преди това за жертвите на войната на Русия в Украйна.

 
 Манол Пейков заяви: "Вредната пропаганда на Кремъл е повлияла по някакъв начин на умовете на доста хора в България и някак по-предпазливо беше отношението към Украйна. Докато в случая с Турция и Сирия, хората чувстват от дъното на своето същество, че това може да се случи на самите тях и тези хора имат нужда от подкрепа."
Пейков подчерта, че ситуацията в Турция е по-различна от тази в Сирия: "В Турция има работеща държава, а в Сирия, особено в пострадалите райони, няма. В Сирия са нужни базови неща - храна, топли дрехи, палатки, спални чували, хигиенни продукти, защото те просто нямат нищо. Докато в Турция поне с храната проблемът е поне частично решен, ако не и напълно. Приемат детски храни, нови одеяла и завивки. ... Два тира с брашно заминават за Сирия, защото там нуждата от храна е абсолютно огромна." Той допусна, че е възможно като член на "Да, България" да бъде номиниран за депутат с листата на ПП-ДБ за изборите на 2-ри април.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 13131 |19.02.2023 Манол Глишев: Какво щеше да направи Левски днес? . 5| 3310 |17.02.2023 Манол Пейков би влязъл в битката за кметския стол в Пловдив? . 0| 3001 |16.02.2023 ”Блек хоук” се разби в Алабама, двама са загинали . 0| 3045 |16.02.2023 Разбиха най-голямата досега нарколаборатория в Мексико

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads