Реклама / Ads
29| 6786 |01.04.2015 НОВИНИ

Манолова: Кадровият погром на ГЕРБ удря гражданите

.
Мая Манолова
Кадровият погром, който се извършва от ГЕРБ и присъдружните партии, удря жестоко българските граждани - партийно назначени и редови граждани. Уволненията вече са над 1000 в цяла България. Характерно за кадровата метла е, че стигат до най-ниски нива. Не мирясват докато не уволнят чистачка, перачка, шофьор. Това заяви в студиото на "Още от деня" депутатката от БСП Мая Манолова.
 
Хората, които представих в парламента днес,  не са обвързани с партии. Чистачката от Дупница гледа малко дете, което е болно. Била е заплашена от уволнение и отишла първо в офиса на ГЕРБ. Лишават я от елементарна работа, с която преживява. Инвалид от Враца е уволнена, защото е назначена през последната година. Но аз питам, това ли е нормалният начин да функционира държавата, допълни Манолова.

Уволненията стават пандемия. Само в министерството на земеделието предстоят над 800 уволнения. Най-интересното е, че се променя веднъж устройствения правилник, сега се променя втори път за нова чистка на хора. А това, което се случва в министерсвата на реформаторите, е страшно. В министерството на икономиката вече е назначена цялата партия нап СДС, в предвид малкия и състав, обясни народната представителка.

Предложила съм таксата, която се събира по отношение на едно задължение, да не може да надхвърля самото задължение. Въпреки това има огромна съпротива от страна на банките и частните съдебни изпълнители, каза Манолова. Бойко Борисов се изказа против това предложение, заедно с него е й банкерът Левон Хампарцумян. Утре организираме протест срещу всички тези своеволия на частните съдебни изпълнители и банките, допълни Манолова.

Осъзнавам колко е важен конгресът на БСП в неделя. БСП тръгва надъхана на тези избори, ние сме обединени и сплотени. Искаме да спрем възможността ГЕРБ да завземе и последната част от властта – местната. Това ще бъде много опасно за демокрацията, загрижи се Манолова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4643 |26.03.2015 БСП: Кадровият погром в министерството на икономиката продължава . 14| 4266 |17.03.2015 Острието Манолова: Фал е, че не играхме в Сърница! . 52| 4691 |09.03.2015 Манолова: Борисов не се е променил; 4+ е формулата на управление . 26| 5143 |20.02.2015 Мая Манолова: С "Атака" сме под един дълг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads