Реклама / Ads
4| 3656 |08.06.2021 НОВИНИ

Манолова: Не се притеснявам, че мога да съм сред санкционираните. Американците визират Борисов

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Нямам притеснения, че името ми може да излезе сред санкционираните лица. Ако прочетете доклада, ще видите, че става дума за политически лидер, който е бил длъжностно лице. На това описание отговарят Бойко Борисов и Красимир Каракачанов, но всички български граждани знаят, че американците визират Борисов.
 

Това каза пред БНР Мая Манолова, лидер на „Изправи се.БГ“ и част от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Тя бе категорична, че не е получавала финансиране от Божков: „Човекът, който трябва да се притеснява, е Борисов, отсече Манолова.

 

Припомняме, че Манолова сама е заявявала, че се е срещала с бизнесмена Васил Божков, който има 18 повдигнати обвинения от прокуратурата в България, преди кампанията за местни избори в София, когато тя беше кандидат за кмет.

 

„САЩ направиха това, което българските институции не направиха. Едно от първите действия, които ще направим в следващия парламент, ще е да направим комисия, която да извади цялата истина за корумпираните лица и фирми и за корупционните схеми“, коментира още тя.

 

Като основна цел Мая Манолова изтъкна доразграждането на корупционния мафиотски модел от управлението на България, защото било наивно да се мисли, че мутрите на всички нива във властта са си тръгнали.

 

Според нея 11 години еднолична власт не може да бъде прекратена за дни и процесът ще е дълъг.

 

„Възстановяването на върховенството на правото ще се случи през истинска съдебна реформа“, смята тя.

 

Лидерката на "Изправи се.БГ" заяви, че е обект на подслушване още от предизборната кметска кампания: „Целият офис на "Изправи се. БГ" е бил подслушван в течение на месеци. Имаме информация, че и сега има разработка срещу един от нашите активисти“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4795 |05.06.2021 Манолова: Докладът на САЩ за корупцията е диагноза за управлението на Борисов . 2| 3916 |03.06.2021 Министър Минеков: Малко са имената! На САЩ мога да им подскажа и едно прокурорско име . 3| 3286 |02.06.2021 Мая Манолова: Опитът да се сплаши Бойко Рашков е опит да сплашат всички министри . 0| 4663 |31.05.2021 Мая Манолова: Един от уволнените шефове в АПИ остана директор на звено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads