Реклама / Ads
42| 5314 |16.03.2013 НОВИНИ

Марин Райков: Няма драма с фискалния резерв

.
Марин Райков Източник: Булфото
"В понеделник ще бъде подписана съвместна заповед между главния прокурор, министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС. С нея ще се определят всички необходими мерки за законността при провеждането на изборите."
 

Toва каза министър-председателят Марин Райков за БНР.

"В това правителство, след три проверки, не сме установили някой от министрите да има двойно гражданство. Включително и министър-председателя. Това, че съм роден в Съединените щати, не ме прави с двойно гражданство, добави Марин Райков.

"България няма да инициира процедура по включването на „Хизбулла" в списъка на терористичните организации. Само ще представим обективните факти и обстоятелства, които са известни. Нека нашите европейски партньори да преценят. В момента дебатът върви не за цялата организация, говорим за това дали да бъдат включени било военното крило, било отделни личности. Но България не е тази, която ще инициира процедура", добави Райков.

"По отношение на фискалния резерв, нямаме непосредствена драма. В момента чакам допълнителни, по-подробни доклади. На този етап на развитие мисля, че нямаме ситуация, която да ни създаде проблем", обясни министър-председателят и министър на външните работи. Райков посочи, че цените на нашите международни облигации растат, а от друга страна рисковата премия на страната обратно падна. Всичко това говори, че в международен план начинът, по който ние дефинираме своите приоритети, се възприема като адекватен.

"Това има значение за финансовата сигурност, което гарантира едно спокойствие на българските граждани и шансове да започнем постепенно да излизаме от ситуацията, в която се озовахме", каза още премиерът Марин Райков.

Премиерът е категоричен, че няма да постави на риск финансовата дисциплина, защото ако това се допусне тогава българите ще платят десеторно по-висока цена от социална гледна точка и това ще създаде несигурност.

"Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) до този момент не е идентифицирало нито един монопол. Не е идентифицирало нито един картел. Имаме проблем с това", добави той.

"Моята ориентация е изцяло насочена към интересите на България. Ще бъда политически неутрален и кабинетът, който аз оглавявам не е партиен, но този кабинет не е и антипартиен", добави Райков.

За работата на служебния кабинет премиерът подчерта, че той има за цел да бъде на равно отстояние на всички участници в изборния процес. "Кабинетът има категоричното желание да организира едни демократични и прозрачни избори, обясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6597 |15.03.2013 Бандити задигнаха торба с пари и дим да ги няма . 66| 5287 |15.03.2013 Райков успокои Станишев: Няма да оценяваме вашето правителство . 43| 10552 |15.03.2013 Руските медии недоволни от избора на Марин Райков . 6| 4960 |14.03.2013 Оставка на И. Маринов поискал новият министър А. Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads