Реклама / Ads
2| 3441 |17.12.2022 НОВИНИ

Мартин Димитров: Служебният кабинет на президента не се справя, допуска все повече слабости

.
Мартин Димитров
Служебният кабинет на президента не се справя. Той допуска все повече слабости. България има нужда от редовно правителство.
 

Това заяви депутатът от „Демократична България“ Мартин Димитров в ефира на NOVA NEWS.

 

Личността на Николай Денков заслужава уважение, посочи той. В момента се синхронизират политики, от ДБ ще поставят на масата на разговорите техните приоритети, каза Димитров. Важно е да е ясно кой какво подкрепя и кой какво не подкрепя, каза депутатът.

 

Връщането на хартиената бюлетина е огромна политическа грешка и ще има своята цена, бе категоричен той.

 

Когато се определят общи приоритети те зависят от мандатоносителя, заяви той. По повод кабинет на втория мандат той каза, че до сега не е имало разговори за персонален състав. Когато приключат разговорите за политиките и приоритети – тогава ще бъде обсъден и състава на кабинета, каза той.

 

Различията с БСП са сериозни, каза Димитров и допълни, че от ДБ няма да отстъпят от приоритетите, които са заложили, сред които е позицията за Украйна.

 

От ДБ са категорични, че няма да отстъпят от съдебната реформа, защото това е важно за бъдещето на България и за приемането в Шенген, каза той.

 

По повод социалните политики Димитров каза, че е важно да се осъществи таргетирано подпомагане и че не може да се прави социална политика за милиони хора, и да се разпиляват пари.

 

По негови думи тази политика трябва да е тясно насочена към най-бедните. „Този десен подход е много по-адекватен“, посочи той.

 

„Не трябва да има спекулации, няма да се стигне за затваряне на предприятия и компании в България“, каза той по повод твърдението, че „Лукойл“ може да затвори. „Продължава износът за Украйна, ограниченията важат само за руския петрол. Ако компанията работи с неруски петрол няма ограничения“, заяви Димитров.

 

Димитров каза, че проблемът в кабинета „Габровски“ е бил, че не са били поети категорични ангажименти за ключовите реформи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3005 |16.12.2022 Мартин Димитров: Николай Денков е консенсусна фигура . 6| 2964 |13.12.2022 Служебният кабинет застана зад правителството “Габровски” . 4| 19253 |12.12.2022 Пламен Димитров: С кабинета ”Габровски” Борисов се позиционира за предсрочните избори . 0| 3227 |09.12.2022 Мартин Димитров: Как може Гълъб Донев да не е направил нито едно посещение в Австрия или Нидерландия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads