Реклама / Ads
9| 24646 |17.02.2011 НОВИНИ

Маскират бардаци като барове с пияни жени

.
На 20 метра от столичния Южен парк в един от престижните квартали на София, почти незабележим от улицата, всяка вечер отваря врати доста неугледен бар с име на европейска столица.
 

Без да знаете къде точно се намира, не можете да го откриете, защото е скрит в подземната част на голяма сграда. Той посреща клиентите си с тоалетни, боядисани в яркочервено и стълби, осветени в сумрачна светлина и изрисувани като кабаретни декори стени. Въпреки че в радиус от километър има десетки доста по-лъскави заведения, точно в този бар всяка вечер се събират поне двайсетина млади момичета, облечени в най-предизвикателните си дрехи. Младите дами стоят цяла вечер в заведението, пият коктейл след коктейл, а в малките часове на нощта се разгорещяват и с предизвикателни танци. Естествено, освен момичетата всяка вечер в този бар пристигат и десетки мъже, понякога дори такситата, които возят клиенти, се натрупват на опашка, разказват хората, живеещи наблизо.

Странната привлекателност на това заведение обаче има просто обяснение. Барът е маскиран бардак, а дамите, които всяка вечер си пият питието и се правят на "клиентки", всъщност са проститутки на работа, разказват столични полицаи. В момента това бил най-използваният начин за прикриване на бизнеса с платената любов, като така дори не се плащали осигуровки на момичетата, че танцуват, сервират или "уж" предлагат нещо друго освен сексуслуги. Барът до Южния парк и друго подобно заведение на столичния бул. "Сливница" са сред най-оборотните бардаци в столицата в момента. Факт е, че в тези две заведения са съсредоточени доста голяма част от активно работещите проститутки в София. Там ходи и голям брой от постоянните клиенти. Има поне двама охранители и барман, останалите момичета са за избор, разказват от столичната полиция. В интернет пък е пълно с коментари на клиенти, които препоръчват конкретни момичета, но се оплакват, че заради големия наплив ги карали да приключват с ласките прекалено набързо.

Всяка вечер между 300 и 500 момичета предлагат платена любов в София, а печалбите от сексуслуги надхвърлят 1 млн. лева месечно, сочат данни на разследващите. Въпреки че в последните 12 месеца антимафиоти разбиха десетки от бардаците, контролирани от Димитър Митров-Митко Полицая, неговата организация успява да прибере чиста печалба от сексуслуги поне 500 000 лв. месечно, сочат данни на МВР. Всяка вечер за Митко Полицая и дясната му ръка Емо Негъра се "потят" между 150 и 200 жрици на любовта, твърдят запознати. Оборотите на повечето популярни бардаци варирали от 5000 до 10 000 лева.

Антимафиоти разказват, че доходите на същата групировка в момента се допълвали и от все още функциониращия най-скъп бардак в София, скрит в луксозен палат в полите на Витоша. Отговорник за този публичен дом повече от 8 години бил мъж с прякор Жоро Художника. Цените за момиче от луксозния палат започвали от 500 евро, а нощ с екстри там достигала и до 5000 лева. Художника бил сводникът, специализиран в работа само с мастити бизнесмени, политици и други елитни клиенти, сочат оперативни данни на МВР. Освен хората на Митко Полицая тарторите в този бизнес в столицата са не повече от петима, разказват от полицията. Иво Турчина, който в първите месеци след операция "Октопод" буквално завзел пазара на сексуслуги, и двама бизнес партньори, които държат баровете до Южния парк и на бул. "Сливница", са в челната тройка. Другият силен играч бил собственик на стриптийз барове, чието име се свързва от години и с роднинство с политик, разказват разследващите.

След серията полицейски хайки съвсем естествено много от труженичките на Митко Полицая опитали да работят самостоятелно или да се прикрепят към другите сводници. След първоначалния шок от арестите през февруари м.г. обаче хората около бившата барета силово върнали почти всички момичета, а и набрали още свежа плът. За да не загуби "кадрите си", Митко Полицая измислил нова длъжност в редиците си - "ловец на шанаджийки", разказват полицаи. Това били хора, които следят обявите в интернет и вестниците за всички сексуслуги. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5717 |20.05.2010 Гонят децата от нощни барове и дискотеки . 9| 4721 |19.05.2010 Пияният Реджеб: Спряха ме с фенер . 17| 13610 |10.02.2010 Арестът на Трактора и разораването на бардаците запечатани в клип . 7| 4712 |09.02.2010 Удължиха ареста на пияния, убил полицай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads