Реклама / Ads
42| 6151 |14.01.2012 НОВИНИ

Медицинско спъва постоянния арест на Марио от Перник

.
Марио Любенов - Заека
Заради медицинско се бави мярката за неотклонение на единствения жив задържан за убийството на Мирослава Николова, Марио Любенов - Заека. Според документа той има психични отклонения.
 

Днес Пернишкият окръжен съд трябваше да реши дали да го остави за постоянно в ареста. Това обаче няма да стане докато не се направят допълнителни експертизи. В момента Марио се намира в клиника.

 

Той е съученик на Борислав - приятелят на сестрата на Мирослава. Двамата са учили заедно в природоматематическата гимназия в Перник. Марио е криминално проявен. Бил е задържан заради лаборатория за фалшиви пари в дома му. Криминалистите се натъкнали на нея през март докато проверявали жилището на автоджамбазин в квартал Изток в рамките на акция „Автокрадците".

 

При обиск в жилището му полицията се натъкнала на фалшивите пари, които били с доста добро качество. От дома на Марио тогава е иззет компютър с файлове на фалшивите копюри, талони за храна и винетни стикери. В мазето на блока пък били открити акумулатори, заготовки за автоключове, тирбушон за отключване на автомобили, пригодени ленти също за отключване и стълба.

 

Първоначално Любенов е бил арестуван за кражба на автомобил „Фолксваген Голф", който бил с регистрационни табели на „Форд фиеста". Според информирани източници Заека бил част от нова група автокрадци, които до момента не са засичани от полицията с подобни прояви. Младият мъж е познат на органите на реда с хулигански прояви и нанасяне на телесни повреди.

 

"Едва ли през последните години сме се засичали с него 1-2 пъти и то съвсем случайно. Били сме на здрасти и толкова", разказва за него сестрата на Мирослава - Елеонора.

 

През септември обаче се случило нещо странно. Марио, който живеел в единия край на града, в 7 часа сутринта изненадващо се оказал до дома на Мирослава - намиращ се в противоположна посока. Когато Елеонора го засякла, той обяснил, че спортува. „Видя ми се странно, защото беше облечен в дънки и маркова фанелка. По нищо не личеше, че тича или прави физически упражнения", обясни сестрата на Мирослава.

 

Frognews.bg припомня, че Мирослава Николова изчезна на 7 ноември 2011 година. До 11 януари бе в неизвестност. Тогава тя бе открита мъртва  и заровена в землището на пернишкото село Планиница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 8020 |09.01.2012 Борисов: Арест за този, който кара с летни гуми! . 1| 5460 |05.01.2012 Енцефалопатът Антон остава в ареста . 10| 5609 |05.01.2012 Ромски барони в ареста, поръчали убийството на висш прокурор . 6| 5416 |18.12.2011 Оставиха в ареста Юлиян Ковачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads