Реклама / Ads
38| 2797 |18.04.2023 НОВИНИ

Медведев към Г-7: Какви лъжливи копелета! Те хвърляха атомни бомби, а сега искат гаранции от Русия.

.
Дмитрий Медведев
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отправи словесни нападки към външните министри на страните от Г-7, като ги обвини в лъжа и измама заради призивите им към Русия да потвърди, че е против ядрена война, информира ТАСС.
 

"Какви лъжливи копелета! Самите те хвърлиха атомни бомби, но не показват угризения на съвестта. Те вечно говорят неистини, лъжат собствените си хора, както и външни лица, а след това твърдят, че нашата страна е тази, която разпространява "фалшива информация" за Украйна. Сега изискват Русия да им предостави някакви гаранции по отношение на ядрените оръжия, но в действителност намекват за бъдещ ядрен конфликт между страната ни и НАТО", гневно коментира Медведев в "Телеграм".

 

Руският политик, който през последната година, откакто Русия нападна Украйна, се прочу с налудничавите си коментари в мрежата, отбелязва също, че срещата на външните министри на Г-7 се провежда в Япония, където "стотици хиляди хора загинаха от атомни бомби", допълни бившият руски президент и верен съюзник на Владимир Путин. "Това е държава, чиито лидери на практика плюят върху гробовете на своите съграждани, загинали от ръцете на американците. Какъв позор!", допълни Медведев.

 

Припомняме, че министрите на външните работи на Г-7 в съвместно изявление призоваха Кремъл да докаже "на думи и на дела", че не може да има победители в ядрена война и следователно такава никога не трябва да се води.

 

Междувременно държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в кулоарите на форума, че "Хирошима заедно с Нагасаки са най-яркото напомняне за безпрецедентното опустошение и огромното човешко страдание, преживени от народа на Япония в резултат на атомните бомбардировки през 1945 г.".

 

Припомняме, че бруталният Медведев ругае запада, но не обелва и дума за аварията в АЕЦ "Чернобил" - най-голямата в историята, която бе пазена в тайна от Москва до момента, когато радиоационния облак достигна скандинавските страни и те биха тревога. И досега не е ясно точно, колко жители на СССР са загинали, облъчени и изселени от района на Чернобил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4558 |16.04.2023 FT: Какво трябва да направи Киев, за да пробие руските отбранителни линии и какви са рисковете? . 26| 3647 |14.04.2023 Медведев: В случай на война между Русия и НАТО Полша точно ще изчезне . 2| 2697 |10.04.2023 Мъск отказа да цензурира Медведев в Twitter . 0| 3087 |04.04.2023 Какви са новите указания за действие при бомбена заплаха?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads