Реклама / Ads
10| 25130 |18.11.2021 НОВИНИ

Мехмед Дикме: Убеждавали са другата страна на Босфора, че ГЕРБ и ДПС ще направят правителство

.
Мехмед Дикме Източник: стопкадър, bTV
Убеждавали са другата страна на Босфора, че ГЕРБ и ДПС ще направят правителство. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Мехмед Дикме.
 

„Не прави чест на ДПС, че не благодариха на изселниците в Турция за изборния резултат. ДПС тотално губи влияние вътре в България. В момента Движението има 34 депутата, 14 от тях са благодарение на гласовете от Турция. Тези избори са повод за много сериозен анализ от страна на турската и българската администрации. Дипломацията трябва да влезе в ход и напрежението да стихне. Ахмед Доган създава и използва това напрежение, за да има няколко депутати в повече. И каква е разликата дали ще са 34 или 30 депутати? Просто 14 души ще си купуват по-скъпи костюми, ще ходят излъскани на работа и ще получават по-големи заплати. Над 60 000 души са влезли в България за изборите. Те след това са се върнали в Турция“, обясни той.

 

По думите му по този начин Турция не помага на турците, които живеят у нас да участват във властта.

 

„Нямаме основание да се съмняваме в твърденията на Бойко Рашков“, посочи той по повод информацията на служебния вътрешен министър за търговия с вот от страна на Движението за права и свободи.

 

„Докато ДПС се управлява по този начин, тя няма да бъде желан партньор“, категоричен бе Дикме.

 

„Доган държи една клика, които пък държат него. Докато това ядро не изчезне от партията, тя няма да бъде в управлението. Както и Бойко Борисов и екипа около него докато не изчезнат от ГЕРБ, също няма да бъдат в управлението“, добави той.

 

Мехмед Дикме остава оптимист, че в рамките на две седмици България ще има стабилно правителство, което ще управлява най-малко до местните избори. Той определи действията на Кирил Петков и Асен Василев като „много конструктивни“.

 

„Най-важното е бъдещите управляващи, че не трябва да се правят на важни, защото най-важен е българският народ. Ако не осъзнаят това, народът, както ги е избрал да управляват, така и може да им вземе властта. Аз съм впечатлен от младите момчета от „Продължаваме Промяната“. Те показаха един различен подход - честни и отговорни пред избирателите си. Трябва да се носи ясна отговорност и да се подпише коалиционно споразумение. Ще бъде много трудно, защото на едно място трябва да се съберат БСП и ДБ, но смятам, че избирателите ще разберат този ход, защото идеята е България най-накрая да тръгне напред“, обясни Дикме. 

 

„Няма съмнение кой ще спечели изборите, въпросът е с колко процента разлика. Така че нека честитим победата на новия-стар президент Румен Радев. Герджиков е прекрасен човек, познавам го много добре. Има обаче един-единствен проблем - обществото вижда зад него сянката на Борисов и Доган. Това ще му отнеме президентския мандат“, коментира още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5409 |17.11.2021 Анализаторът Мехмед Юмер: Ердоган организира успеха на Карадайъ . 6| 10871 |25.07.2021 Бракониерството на бившия шеф на ДАНС било ченгеджийска история, смята Мехмед Дикме . 120| 7232 |15.05.2021 Мехмед Али Агджа: Москва, чрез посолството си в София, поръча атентата срещу папата. България е жертва . 15| 6929 |02.03.2021 Мехмед Дикме, ”Приказка за стълбата” и въпросът ”Къде е Пеевски?”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads