Реклама / Ads
13| 4450 |05.03.2015 НОВИНИ

Мерджанов: Борисов публично призна за нестабилност в коалицията

.
Атанас Мерджанов
„Интересно хрумване” нарече зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов предложението на премиера Бойко Борисов министър на вътрешните работи да бъде Румяна Бъчварова. „Това е втората жена министър на вътрешните работи. Поне по мои спомени. Ще бъде интересно как г-жа Бъчварова ще се справя с ангажиментите в този много тежък и сложен ресор. Интересно е как ще си разменят ролите г-жа Бъчварова и г-жа Кунева, тъй като по длъжностни характеристики, поне до момента, г-жа Кунева отговаряше за координацията в сектор „Сигурност”, допълни той.
 
Мерджанов изтъкна, че изненадващата поява на министър-председателя Бойко Борисов в парламента говори за няколко неща. Първото  е признанието за нестабилност в управляващата коалиция. „Очевидно е, че има вътрешен дефицит на доверие в самата коалиция. Министър-председателят призна, че под натиск отвън и отвътре е длъжен да направи съответните смени в сектор „Сигурност”, обясни народният представител. По неговите думи е очевидно, че в определени отношения министър-председателят признава безсилието си, заради това, че „му се въртят номера зад гърба и то не от някой друг, а от коалиционните партньори”.

Мерджанов обърна внимание и на факта, че премиерът използва пленарна зала за една своеобразна оперативка на коалиционните партньори. „Едва ли останалите политически субекти трябва да бъдем занимавани с отношенията между коалиционните партньори. Нещо, което те изтъкваха като предимство и принос в управлението на държавата, сега се оказва минус. Да бъдат така добри, сериозни и отговорни към управлението на страната и да не занимават цялото българско общество със собствените си вътрешно-коалиционни проблеми”, призова той.

Мерджанов изтъкна, че не трябва да се заиграва с термини като „въпрос на чест”, „морал”, „достойнство”, защото напоследък твърде спекулативно се употребяват тези понятия. „В крайна сметка първостепенна отговорност на министър-председателя е да управлява страната публично, прозрачно и законово”, заключи Атанас Мерджанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5582 |04.03.2015 И Борисов много "хард": Дребни номерца, докато аз се опитвам да възстановя държавата . 16| 4767 |04.03.2015 "Медиана": 52% са разочарованите от "Борисов-2" . 14| 4686 |04.03.2015 Борисов иска днес да размрази проекта Набуко . 8| 4363 |04.03.2015 Мерджанов: Кабинетът "Борисов" е силно разклатен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads