Реклама / Ads
12| 5020 |07.03.2009 НОВИНИ

Месеци преди изборите БСП стартира предизборната си кампания в Кърджали

.
В бастиона на Доган червените признаха: Не сме доволни от коалиция с ДПС, но ГЕРБ ще е страшна конкуренция. "Ако Ламбо пак оглави листата, ни е спукана работата", мълвяха червени.
 

С червен десант на министър, зам.-министри и депутати БСП стартира предизборната си кампания в Кърджали 3 месеца преди вота. Управляващите използваха съботния ден, за да осъществят серия срещи с електората, да опипат почвата и видят какви са настроенията в столицата на Източните Родопи. Част от срещите бяха с активисти на партията-столетница и там нещата преминаха гладко, без неудобни въпроси. Депутати и зам.-министри се надпреварваха да засипват аудиторията с цифри, илюстриращи успехите на правителството и благоденствието, което е осигурило то за народа.
Темата "Коалицията с ДПС", която реално вълнува кърджалийци, беше старателно заобикаляна и неглижирана. Пробивът дойде при депутата Кирил Добрев на среща с младежи, които откровено признаха, че са от училище "П. Р. Славейков", чийто директор е областният лидер на БСП Милко Багдасаров. "Нямам основание да съм доволен от коалиционния ни партьор, но ДПС ще ни се види като детска играчка на фона на конкуренцията ни, която се задава - ГЕРБ", заяви Добрев.
Сценарият на срещите беше нарушен при срещата с пенсионери късно следобяд. На нея депутатката Мая Манолова и зам.-министърът Димчо Михалевски се видяха принудени да обясняват изборното законодателство, защото червени пенсионери показаха, че не могат да преглътнат загубата на БСП на последните парламентарни избори. Тогава водач на червената листа беше Стефан Данаилов, който води яростна анти-ДПС кампания. Ламбо извади 18 000 гласа, но се оказа, че заради изборния закон той не може да влезе като депутат от Кърджали, въпреки че цената на депутатско място беше около 14 000 гласа. За капак Данаилов стана министър в правителство, с мандата на ДПС, което беше тотален удар за кърджалийци.
"Ако Ламбо пак оглави листата, ни е спукана работата. Няма да вземем и 8 000 гласа", коментираха шепнешком червени симпатизанти.
"С ДПС сме в коалиция по принуда", опита се да успокои страстите Михалевски. Истинската буря в пенсионерския клуб, обаче се отприщи когато се повдигна въпросът за пенсиите. Магическата дума "пари" накара дори апатичните пенсионери, хвърлящи зарове и карти, да зарежат игрите и да наострят уши.
"Вдигнахме пенсиите с 87 процента", похвалиха се управляващите. "Ами цените колко пъти се вдигнаха. Айде стига сте разтягали локуми. Всички сте за затвора - и депутати, и министри", контрираха ги от салона.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7038 |25.02.2009 Офицерска партия прави заявка за изборите . 10| 4975 |17.02.2009 В. Мартенс: Изборите - в един ден . 6| 6699 |23.01.2009 Словакия няма да рестартира АЕЦ . 46| 4715 |22.01.2009 НДСВ не подкрепя рестартирането на 3 и 4 блок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads