Реклама / Ads
6| 7980 |22.04.2020 НОВИНИ

Методи Лалов: Гешев ще привика Фандъкова, за да се разбере какво знае и какво не за ”Чистота-Искър”

.
Методи Лалов
Сочна далавера на Столична община за имот, продаден за малко, но купен за много пари, от които гражданите са загубили около 4 милиона. За това сигнализират до прокуратурата общински съветници от партията ”Демократична България”. Темата коментира в студиото на ”Честно казано” с Люба Кулезич общинският съветник Методи Лалов.
 

"Не знаем колко такива имоти са продадени. Това е имот, който е продаден като ненужен, но впоследствие е оказал много нужен и е купен от "Чистота-Искър". Спечелени са 4 милиона. Собствениците на това дружество са ги спечелили. Така се прави бизнес и така ни поучават после, че се прави конкуренция. Интересува ме почтеното управление и дали някой ще понесе отговорност. Общински съветници следва да отговарят и то не само с политическите си оставки", отсече бившия съдия и настоящ общински съветник.

 

Като днес Фрог Нюз писа  столичната кметица Йорданка Фандъкова е била уведомена още в началото на 2019 г. за нередностите в тази сделка от изготвен по нейно искане доклад, който констатира редица нарушения в общинското дружество "Чистота-Искър", но до сега стои потулен някъде.

 

"Предполагам, че тези дни главният прокурор Иван Гешев ще привика Фандъкова, за да я разпита и да изясни какво знае и какво не.",  каза Лалав по повод публикацията ни и доклада, за който бе попитан дали е запознат с него. По думите му няма как да е запознат с вички такива доклади и къде се намират те.

 

"Софиянци са били ощетени. Това сигурно е един от най-малките случаи, които стават в общината. Виждате ни раментите, поръчките, назначенията. Едни и същи хора се въртят и разчитат на къса памет. Управляващите в "Чистота Искър" станаха управляващи в общината", заяви Лалов.

 

Според Лалов тези сделки открехват съвсем леко "жестоката" истина, която крие товя управление.

 

Относно нашумелият наскоро казус с членуването на общински съветници във дружества към общината и получаваните от тях големи суми пари Лалов заяви: "Тези хора искаха да направят сделка с вдички на масата, за да няма кой да разкаже след това. Имаше почти пълен консенсус".

 

"Темата е за участието на общински съветници в три фонда. Това са структури на общината и е важно в тях да има съветници. Но работата не може да бъде възнаграждавана с тази сума. Броят на съветниците също не трябва да е толкова голям. Поискахме в този кризисен момент тези неща да бъдат спрени. Занапред да се преустанови практиката - каквото било, било. Но те не ни дадоха възможност. Те ни нападнаха", отсече Лалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 20265 |17.04.2020 Ченалова: Гаф на Гешев е в основата на Фурмигейт . 9| 6824 |15.04.2020 Иво Беров: На чия страна ще застане Гешев – на Божията или на човешката? . 13| 5423 |15.04.2020 Повече от месец в извънредното положение: Гешев призова за солидарност при отпуските на магистрати . 16| 8121 |14.04.2020 Иво Мирчев: Гешев е милиционерската калинка на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads