Реклама / Ads
13| 8266 |21.11.2017 НОВИНИ

Николай Ненчев: Хората имат право на революция

.
Николай Ненчев Източник: БГНЕС
Когато се отнемат правата на хората, те имат право на революция. Щом сме стигнали да пишем манифести за евроатлантическите ценности, значи нещо не е наред. Вярваме то да прерасне в един значим проект и защитим членството в НАТО и ЕС, защото то по себе си е ценност. Така коментира бившият военен министър Николай Ненчев ”Български манифест за Европа”.
 
Каузата ни трябва да се осъществи, дори ако това означава ние да се самопожертваме. Всеки един от нас е известен в обществото, хората ни познават. Аз смятам, че всеки, който е част от проекта – Христо Иванов, Радан Кънев и всички останали, дава основание, че те са интелигентни, можещи, знаещи хора, обясни още Ненчев.

Страхувам се за бъдещето на България, страхувам се да не допуснем грешка, да не напуснем ЕС и НАТО, посочи той. Ненчев си припомни, че генералният секретар на НАТО го попитал, дали искаме да останем в алианса.

Взехме решение въз основа на дискусия и дебат, да се присъединим /б.р. към Петте партии вдясно/. Темата за евроатлантизма не е чужда. Един от малцината лидери, който се осмелява да работи за Обединени европейски щати е Стамболийски. Той напомни за Горянското движение, за българската рота в НАТО през 1951 г. Едни хора по волята на Сталин и КП дублираха четирите букви на БЗНС, каза още той, а водещата го върна към днешния ден.

Това е осъзнаване. На 2 февруари, преди изборите, отправих послание до моите колеги- до ДСБ/Нова република и "Да,България", в което казах, че трябва да бъдем заедно. Днес ни управлява една коалиция между ГЕРБ и "Атака". Няма опозиция, заяви още той пред BiT.

Подлага се на съмнение българското членство в НАТО и ЕС. "Атака" е проруска. Може и да не плаши хората, но е заплаха за сигурността на България. Имахме проблеми с парламентарната група на "Атака". Преди вдигаха шум за два натовски танка.  Сега се чудя, защо са смирени, когато у нас се проведе най-голямото учение на НАТО. Това двуличие ни плаши, обясни той.

Мисля, че това е стойностен проект /б.р. инициатиата "Български манифест за Европа"/, който няма за пореден път да проиграе шанса на България, посочи Ненчев.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6949 |13.11.2017 Проф. Николай Петров невинен, отсече Военно-апелативната прокуратура . 3| 8123 |12.11.2017 Евгений Дайнов: С фалшиви новини властите превръщат хората в крепостни селяни . 0| 4479 |10.11.2017 Община Стара Загора на косъм от експлозия, наложи се евакуация на хората . 7| 8367 |10.11.2017 Николай Кокинов: Обирджиите на банкомати водят 17:0 на полицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads