Реклама / Ads
10| 4964 |05.05.2008 НОВИНИ

М. Миков: МВР да си върне доверието на хората, за да се бори с престъпността

.
Структурата на вътрешното ведомство ще се обсъжда утре на оперативно съвещание на ръководния състав на МВР, на което ще присъства и премиерът Сергей Станишев. Промените обаче няма да бъдат обявени.
 
Това заяви пред БНР министърът на вътрешните работи Михаил Миков. „МВР трябва да си върне доверието на хората, за да бъде една по-ефективна част от държавната машина, която да дава отпор на престъпността”, каза Миков. Вътрешният министър обясни, че при всички случаи структурните промени трябва да бъдат свързани със създаване на едно ефикасно звено за борба с организираната престъпност, което означава разформироване, преструктуриране на звеното за борба с организираната престъпност, търсене на едни други възможности за взаимодействие вътре в системата между звена за борба с организираната престъпност. Миков уточни, че те са продукт на политическо решение, на политическа воля и в рамките на управляващата коалиция. „Що се отнася до службите, които се занимават с използването и прилагане на специални разузнавателни средства, наистина има идея те да бъдат относително обособени в една агенция”, каза оше Миков. Той допълни обаче, че големият въпрос е как ще се осъществява контролът и върху заявителите, и върху изпълнителите при използването на специалните разузнавателни средства. Михаил Миков се спря и на въпроса за времевата продължителност на разследванията при борбата с престъпността. Според него с новия НПК разследването на престъпленията пада върху прокуратурата и поради тази причина трябва да има засилено взаимодействие на МВР с тази институция. Миков псочи, че следствието не е проблем на вътрешното министерство, а на държавата. Той е на мнение, че един по-сериозен подход за по-доброто разследване е група престъпления, особено тези, които са с обществена значимост, да се разследват и от следователи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5629 |03.05.2008 Павлин Димитров: Ще върнем кварталните отговорници, в ЕС ни завиждаха за тях . 29| 6465 |26.04.2008 Михаил Миков: Мафията е мираж . 1| 4570 |22.04.2008 Еврокомисарят Ставрос Димас: "Рила - буфер" може да се върне в Натура 2000 . 0| 5873 |26.07.2007 Интерпол да върне медиците в Либия, искат семействата на заразените деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads