Реклама / Ads
0| 2351 |26.10.2022 НОВИНИ

Милка Христова: Максимално удобство за живот и пестенето на времето на всеки гражданин да е основната цел Стоична община

.
Разработването на стратегически цели за София трябва да надмогне дребнотемието в Столичния общински съвет.

Това каза заместник-председателят на групата на "БСП за България" и на СОС Милка Христова. Тя, заедно с Иван Таков, председател на БСП - София и на групата на социалистите в СОС, присъства на поредното събитие под мотото "Разговори за града", организирано от Направление "Архитектура и градоустройство" в Столична община. Лекции на тема "Ѕmаrt сіtу: Peшeния зa paзвитиe нa гpaдoвeтe в пpoмeнящия ce cвят" изнесоха арх. Борина Андрю и Юг Паран от Франция.

 

"Ние приемаме и напълно споделяме по-голямата част от новите градоустройствени идеи, които бяха представени от арх. Андрю и Юг Паран, коментира Милка Христова. - Идеята за полицентричен град, предлагащ удобни и достъпни услуги, е част от предизборната платформа на БСП още от 2015-та година. След тази среща за пореден път се убедихме, че предмет на работата на Столичния общински съвет трябва да бъде разработването именно на такива стратегически идеи за управление на градоустройствените процеси и за развитие на столицата. Вместо това, в последните години на заседанията на комисиите и на сесиите на СОС ние постоянно затъваме в дребнотемие и безрезултатни политически спорове".

 

Максимално удобство за живот и пестене на времето на всеки гражданин е основната цел, която се стараят да постигнат арх. Борина Андрю и Юг Паран в проектите си, отбелязаха Иван Таков и Милка Христова. Според него, точно това трябва да бъде водещият мотив в работата и на всеки общински съветник в София.

 

"Силно впечатление ми направи тенденцията за отказ от колелата и тротинетките, която осезаемо присъства в идеите и проектите на арх. Борина Андрю и Юг Паран, каза той. - Това е точно обратното на налаганото у нас разбиране за екологично придвижване с колела и тротинетки в последните години. Очевидно бъдещето на модерните градове е изцяло на пешеходците и на удобния обществен транспорт. Добре е да го имаме предвид и да се съобразим с това, когато изготвяме планове за града за следващите години".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3006 |13.10.2022 Проф. Ива Христова: През ноември вероятно ще засечем първите случаи на грип . 3| 3002 |06.10.2022 Проф. Ива Христова: Очаква се много по-голяма грипна вълна тази година . 1| 2844 |27.09.2022 Експерт по международни отношения: Стратегията на Русия е максимално да удължи войната . 0| 2386 |17.09.2022 Милка Христова: Тревожно е, че трайно намаляват приходите от общинска собственост в СО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads