Реклама / Ads
10| 3154 |21.10.2021 НОВИНИ

Д-р Миндов: Заложници сме на хора, които цяло лято можеха да си вземат сертификатите и да си ги сложат в рамка

.
Д-р Георги Миндов Източник: стопкадър, bTV
В принудителен локдаун сме и ще страдат тежко болни хора затова, че някои от другите не си извадиха цяло лято сертификатите. Можеха да си ги вземат, да си ги сложат в рамка, да си ги татуират, ако искат. Това каза пред БНР д-р Георги Миндов - председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.
 

„Националната здравно-инфорамационна система е срината и в този момент. В локдаун сме, може да се касае и за хакерска атака. Нито могат да се издават зелени сертификати, нито могат да се издават протоколи за хронично болни пациенти, нито животоподдържащи лекарства, нито могат да се ваксинират хора“, обясни той.

 

„Системата не работи заради наплива при нас сега, за да им издаваме този документ. При нас обаче безплатно могат да си получат сертификата само тези, които са ваксинирани при мен, а не в някой от центровете. Така че хората си търсят сертификата от съответния център. Но част от тях не са си запомнили кодовете, когато са си правили ваксината в някой от центровете, не са си извадили документа тогава. И сега идват при мен да им направя административна услуга, но и как да го правя, след като не е определена и цена за това. Освен това аз имам и болни пациенти. Не мога да им върша административна услуга при такова натоварване“, категоричен бе д-р Миндов.

 

По думите му това е в ущърб на всички болни хора, които го чакат за преглед. „Още повече, че това бутане по опашките сега противоречи на всички противоепидемични мерки“, смята лекарят.

 

Той призова всички да се спрат и да си останат по местата. „Защото бройката на заразените ще расте, ако така се продължава“, предупреди д-р Миндов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6825 |10.10.2021 Нели Куцкова: Има хора, които с радост изпълняват поръчки, за да растат в кариерата . 6| 3061 |09.10.2021 Георги Миндов: COVID зоните не работят. Никой не може да разчита на тях . 6| 5122 |07.10.2021 Александър Маринов: Атаките срещу Радев идват от хора, които не блестят с интелект и морал . 10| 3466 |24.09.2021 Д-р Миндов: 50% от пациентите с COVID-19 в реанимация загиват още в първите 48 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads