Реклама / Ads
39| 6728 |09.07.2013 НОВИНИ

Министър Данов: Инвестиционното проектиране обхваща 30% от БВП

.
Mинистърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов Източник: bTV
Новото министерство е едно добре забравено старо и важността му е голяма. Ние обхващаме близо 30% от БВП на страната.
 

Това каза министърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов в предаването "Лице в лице". Твърдението, че ще отговаряме за 7 млрд. евро от фондовете е доста преувеличено. Бенефициентът за тези пари не е Министерството на инвестиционното проектиране. Ние ще бъдем само посредници и ще помагаме на общините да усвояват тези пари, обясни Данов. Все още се дискутира къде точно минава границата между Министерството на регионалното развитие и Министерството, което ръководя аз.

Данов категорично отрече появилите се информации, че двете министерства са разделени, за да може БСП и ДПС да прибират комисионни. Никой от БСП или ДПС не ме е търсил, пък камо ли да говорим за усвояване и разпределение на парите. Няма нищо вярно в това, категоричен беше той.

Архитектите и строителите в България не са в много розово положение. Моята задача е да вдигна целия този бранш на крака. Иначе рискуваме 30% от българската икономика да си отиде. Браншът е свит и в него има голяма безработица. Хората имат право да си кажат мнението и ние трябва да се съобразяваме с него.

Хората в кабинета са експерти. Това ми е първо участие в политиката. Мен ме покани лично Пламен Орешарски, разкри Данов. Министърът разкри подробности и за информациите, че е източвал социални помощи от Франция. Тези осигуровки, защото това не са помощи, за тях съм взел официален документ от службата по труда. Аз тези пари не съм ги ползвал никога. Парите се намират във Франция и от там ми заявиха, че не съм извършил никакво нарушение. Малко се затруднявам с тази тематика, защото са минали 9 години от тогава, а и не познавам добре материята. Наел съм адвокати, които се занимават с този проблем и ще изчистят проблема, каза Данов.

Търсим нова сграда за министерството. За мен все още не може да се намери кабинет. Самото министерство все още няма бюджет и чакаме решение на Министерския съвет. Щатните бройки в министерството ще са 125, но не съм сигурен, че всички те ще бъдат запълнени, обясни неотложните нужди на министерството Данов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5067 |08.07.2013 Министър Найденов: Спираме съкращенията на армията . 26| 5438 |07.07.2013 Министър Чобанов: Актуализацията на бюджета ще направи по-добър този за 2014 г. . 7| 6152 |07.07.2013 Бойко Борисов изчетка земеделския министър димитър Греков . 17| 6397 |06.07.2013 Министър Терзиева: Ще предложим нов Закон за устройство на територията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads