Реклама / Ads
17| 6416 |06.07.2013 НОВИНИ

Министър Терзиева: Ще предложим нов Закон за устройство на територията

.
Източник: Булфото
Има решение и ще предложим чисто нов Закон за устройство на територията, където водещ ще бъде министърът на инвестиционното проектиране. И сегашният закон е сравнително нов, но той има нужда от основен ремонт, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.
 



В новият закон ще отпаднат всички административни пречки пред гражданите и бизнеса, за да могат инвестиционните проекти да се реализират бързо, обясни министърът пред Дарик радио.

ДНСК се е превърнал в орган за решаването на междусъседски спорове. Това трябва да се прекрати, ДНСК трябва да е държавен орган, който се занимава с политиката. Това каза пред Дарик радио министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Според Терзиева политиката на анекси към договорите, сключени на най-ниска цена, е продължила и при кабинета на ГЕРБ. Относно морските плажове тя каза, че те трябва да бъдат опазени, освен ако някакъв национален въпрос не решава друго. Тя съобщи, че ще организира среща с концесионери и наематели на плажовете, например в Бургас, за да се обсъдят проблемите със завишените цени и какви услуги се предлагат на плажовете. Тази среща ще цели от къде идва проблемът на някой плажове чадър и шезлонг да струва 25 лева, например, посочи Терзиева сигнал, който е стигнал до нея.

Основният проблем на пътищата и автомагистралите в България е, че работим бързо и некачествено. Затова ще проверяваме всички пътища в гаранция, каза още Терзиева. Тя уточни, че в понеделник или вторник ще обяви датата, на която ще бъде открита магистрала "Тракия".

Крайният срок за построяването и завършването на автомагистрала "Тракия" е 15 юли. Вчера официално са приключили всички дейности по асфалтополагането и следващата седмица ще назначим държавноприемателна комисия, която да започне работата. Основната причина за забавянето е свързано с качественото полагане на асфалта – казала съм да не се бърза, да се полага асфалтът качествено, за да не се налага после да го поправяме, обясни Десислава Терзиева.

Назначила съм специална комисия, която ще обикаля всички пътища в гаранционен срок, за да може да видим, ако има некачествено изработени места, те да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя, каза още тя. В момента точно това се прави на магистрала "Тракия", допълни регионалният министър.

На въпрос как ще изглежда откриването на автомагистрала "Тракия" Терзиева уточни, че на церемонията по освещаването ще бъдат поканени всички министър-председатели и министри работили по нейното строителство. "Аз винаги съм се чудила, когато някой каже "аз дадох парите", "аз открих", защото проектите започват при един министър, а се приключват при друг", коментира Терзиева. След откриването на цялата АМ "Тракия", до морето ще се стига за 3 часа, допълни Терзиева.

Десислава Терзиева обяви още, че ще бъде направен екшън-план за магистрала "Марица", а по информация на министерството забавянето в изграждането е финансови проблеми на изпълнителя. Отчуждителните процедури по магистрала "Струма" са приключили и след законодателните промени по структурата на Министерския съвет (разделянето на регионалното министерство и министерството на инвестиционното проектиране) ще бъде издадено разрешение. Очаква се участъкът Долна Диканя - Дупница да бъде пуснат предсрочно до 20 юли. "Няма да се бавим с нито един проект", обяви Терзиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4759 |04.07.2013 Назначават зам.-министър за развитието на туризма . 8| 5007 |03.07.2013 Зам.-министърът на правосъдието ясен до няколко дни . 19| 6574 |02.07.2013 Златанова разбра решението на Иван Йорданов да откаже за зам.-министър . 14| 5038 |01.07.2013 Бивш министър: За да намали тока с 5%, кабинетът трябва да намери 200-300 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads