Реклама / Ads
6| 9963 |09.12.2021 НОВИНИ

Министър Кацаров: Д-р Петров е освободен, защото е ”сгазил лука някъде”

.
Д-р Стойчо Кацаров, д-р Димитър Петров
”До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи. Предприели сме всички необходими мерки своевременно. Защитени могат да се чувстват онези, които са ваксинирани и са изградили имунна защита” Това заяви пред бТВ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.
 

„Общата смъртност в България по начало е много висока. Ние бяхме на първо място в света и преди пандемията. Анализът, който правим за високата COVID смъртност у нас, отчита няколко причини. Една, от които е, че сегашният „Делта“ вариант протича по-тежко от предишните. Но основната е, че много малко хора се ваксинираха“, заяви той.

 

„Половината от политическите партии, които и досега са в парламента бяха против ваксинацията, дори организираха протести. Смятам, че те също трябва да споделят отговорността за починалите с коронавирус хора“, смята министърът.

 

„Една от основните причини за ниските нива на ваксинация е лошият старт на кампанията за ваксиниране. След въвеждането на зеления сертификат нещата се промениха, сега седмично имаме около 130 000 ваксинирани, а лятото имаше около 30 000. Хората сякаш осъзнават смисъла на ваксинация и на зеления сертификат,  започнаха да се държат като европейци. Ваксинирайте се хора, това спасява живот“, заяви министърът.

 

Служебният здравен министър заяви, че има осигурени тестове за учениците поне до средата на януари.

 

Кацаров добави, че решението за болница „Лозенец“ е категорично. Преди дни медици от лечебното заведение излязоха на протест заради идеята то да приюти и пациентите на педиатрията, докато бъде построена Национална детска болница.

 

В интервю пред Фрог бившият заместник здравен министър д-р Димитър Петров заяви, че д-р Кацаров носи пряката отговорност за забавянето на процеса по връщане на учениците в класните стаи. Кацаров за пореден път отрече това и запитан защо всъщност д-р Петров е бил освободен от длъжност, точният му отговор бе "сгазил е лука някъде".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3836 |08.12.2021 Д-р Петров: Кацаров е виновен, той диктуваше какви тестове да се купят . 20| 5257 |08.12.2021 Остри думи и ирония на цветистия Дилов-син към културния министър . 16| 3345 |08.12.2021 Проф. Сербезова с коментар дали ще е министър на здравеопазването: Трябва да загърбим страха от един или друг пост . 11| 2970 |07.12.2021 Министър Донев: 2021 г. е с исторически ниска безработица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads