Реклама / Ads
3| 3185 |10.06.2021 НОВИНИ

Министър Личев: Заварих разтурена администрация, както на АПИ, така и на МОСВ

.
Асен Личев Източник: БГНЕС
Искам да уверя хората от Северозапада, че аз започнах работа на магистрала „Хемус“ като проучвател на участъка Правец-Джурово, приемал съм основите на най-високия мост – Дебреш, а след това съм работил 25 години в МОСВ и целият процес ми е много добре познат. Служебното правителството завари една разтурена администрация, както на АПИ, така и на МОСВ. Това каза пред БНР служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.
 

Във връзка с изказване вчера на Михаил Миков, председател на 42-то НС, че оспорва решението на служебния екоминистър за прекратяване процедурата по Оценка за въздействие на околната среда за тунела под прохода „Петрохан“, Асен Личев посочи:

 

„Това т. нар. инвестиционно предложение е входирано от старото ръководство на АПИ като една провокация, защото то не съдържа елементите на инвестиционно предложение по смисъла на Закона за околната среда. Но нашите чиновници и те си имат грешка на министерството при което: Аз днес ще отменя това решение за прекратяване на ОВОС на трасето под тунела „Петрохан“. И ще поставя условие на АПИ да го внесе в подходящ срок в съответствие с всички изисквания.“

 

„В това отношение вече ще отпадне всякакъв мотив за използване на това решение и влияние върху тънките чувства на хората в предизборната обстановка“, категоричен бе служебният министър на околната среда.

 

„Правя го, за да може безпроблемно да се построи тунела на Петрохан. Утре заместник – министър Петър Димитров отива лично да направи десант в АПИ, да организира работна група, да им изясни всички подробности, на които трябва да отговаря проекта“, отбеляза Личев и поясни:

 

„Не става въпрос за трасето на тунела, става въпрос за след излаза на тунела, за пътя, който трябва да включи този път към скоростния път Ботевград- Видин – това е голяма заблуда. Очаквам проектантите да заобиколят защитените зони. И всичко да бъде наред“, разясни служебният министър на околната среда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3165 |10.06.2021 Министър Василев: Трябва да се идентифицират всички юридически лица в списъка на фирми по „Магнитски“ . 3| 3165 |09.06.2021 Транспортният министър нищи нередности при две обществени поръчки в БДЖ . 3| 3700 |09.06.2021 Министър Комитова: Защо сме плащали авансово за строежи, които ще започнат след 4-5 години? . 1| 3947 |09.06.2021 Социалният министър: Българският списък по ”Магнитски” ще бъде динамичен и под постоянно наблюдение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads