Реклама / Ads
2| 10452 |19.10.2022 НОВИНИ

Министър Шишков: Строителите на София да кажат истината за жълтите павета и вината ще отиде в Столична община

.
Иван Шишков
Европа дава 140 млн. по програма ”Региони в растеж”. Има дълбоки проблеми с проектите и може да загубим парите. Това означава, че столична община е поръчала проект, но преди това трябва да има задание. Големият проблем е в проекта, а не в строителя. Строителят поема вината върху себе си. Нека кажат истината. Да признаят, дали са качествени проектите. И тогава вината ще отиде в общината.
 

Когато оправяха "Граф Игнатиев" го правеха на пясъчна основа. Жълтите павета са по същия начин - те са хлъзгави. Като ги сложиш върху пясъчна основа, те се хлъзгат. Цялата вина ще излезе от тях и ще отиде в Столичната община. Ще влезем и ще направим един анализ и ще направи всичко възможно да спасим парите.  Това заяви в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком  министър Иван Шишков.

 

Мога да кажа какво сме свършили и заради това, кого сме издразнили. Пробите бяха поръчани от МВР. При това за третия ЛОТ за Тракия имаше писмо от АПИ да се направят проби, защото настилката е в лошо състояние и трябва ремонт. Април месец са тръгнали в правилна посока. Това съвпадна с искането на МвР да се направят проби на два лота на Тракия, откривани от г-н Борисов. Извадихме факти. Казахме, че в единия вот има недостиг на материал. И бях атакуван,  заяви още министърът на регионалното развитие , атакуван от различни страни в последно време.

 

Тодор Стоянов има противоречие със зам-министъра Захари Христов. Няма никакъв сигнал за нищо в прокуратурата. Никакъв сигнал. Изведнъж излиза един човек и започваме да се занимаваме с него. Никой не ме е натискал да го върна. За Христов имам добри впечатления. С него съм работил заедно. Не става въпрос за човек, който някой ми е препоръчал, обясни той.


Министърът  обясни и трудностите при пускане на интерконектора с Гърция: За слагане на два вентилатора съм ходил всеки ден. Това бе епична битка, да накараме строителя и надзора да съберат документите. Знаете как завърши всичко с интерконектора. Така, че не ме интересува кой-какво прави задкулисно. Пет години се е строял този обект. А сега бе обект №1 на кабинета, посочи министърът.


Тези нападки не мога да преценя дали са на високо ниво, дали са по-дребни, дали са от някакъв кръг. Но мен не ме притесняват. Самите строителни фирми взеха да разбират, че са били вкарани в капана на онази държава. Тогава са игнорирани начините на ремонтите, тогава се игнорира законовия начин. В АПИ няма дирекция, която да се занимава с основни ремонти.

 

Искаме да направим нов алгоритъм, това нещо да се повтаря повече. И да не се краде с помощта на държавата. Срещу мен реагира най-остро надзора.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5030 |19.10.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Защо министър Шишков стана мишена? Има ли шансове да не ходим на избори? . 10| 5571 |18.10.2022 Енергийният министър Христов: „Газпром“ е в таймаут за размисъл за България . 1| 3081 |17.10.2022 Служебният министър предлага увеличение на цените на клиничните пътеки . 4| 3488 |17.10.2022 Министър Зарков: Главен прокурор не трябва да се избира от парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads