Реклама / Ads
5| 3340 |13.11.2022 НОВИНИ

Министър Шишков: Тази ограда не е строеж, а временно съоръжение. Защо не е имало контрол от институциите?

.
Иван Шишков
Не мога да разбера защо непрекъснато се говори за ограда. Тя е временно съоръжение и никога не одобрявана като ограда. Тя е възпрепятстващо съоръжение. Така е правено, че да се случват нещата с малко контрол. Така са го измислили политиците. Не смятам, че може нещо да се промени. Трябва да се изменят функциите за това съоръжение. Трябва да е ясно какво е то. Да знаем какво имаме и какво да го правим.
 

Това каза по БНТ министър Иван Шишков за граничната ограда. Той продължи, отговаряйки задочно на преждеговорящия Валери Симеонов:

 

Защо институциите, които е следвало да  следят и наблюдават- шефа на МВР и МО, не са го правили, а накрая са го прехвърлили на областните управители. Тази ограда не е строеж. 

 

Даже първоначалният проект е бил един, после друг. Добре, като е имало други обстоятелства, защо не е изградена оградата на етапи?! Когато човек открива проблеми, трябва да ги реши поетапно, но докрай. 

Ние сме на власт 2, 5 месеца, а бяхме упрекнати, че правим политики. При оградата не виждам проблем, други хора трябва да отговорят защо е направена така, че да няма сериозен контрол от съответните институции. 

 

НС изменило закона за МВР и е променило текст, че границата може да се пази с временни съоръжения, за които се изисква документи по ЗУТ. Това е съоръжение, но не и строеж. Има проекти, но те трябва да се следят от областните управители. Те нямат капацитет да се занимават със строителство. Никой не е издал съоръжението, никой не го е следил и отговорностите са прехвърлени към областните управители. Накрая ще се окаже, че не сме си поръчали това. 


За жълтите павета: 

 

Има проблеми със сигурност в контрола. Имах добра среща с кмета на София. Започнахме да решаваме заедно проблема. Това са европейски пари, които минават през регионалното развитие. Разбрах се с кмета по две направления- да поиска плащане на “Графа” и “Солунска”, да си поиска парите. Ние ще направим проверка и ако има проблеми,  ще искаме да се отстранят в срок. Ще се съгласим с удължаване до септември, защото ще е в рамките на политическия мандат от управлението на ГЕРБ в София. Иначе  ще стане цъкаща бомба при следващия кмет. Ще внесат проект кога и как ще завърши строителството. А ние ще го контролираме. 


За педиатричната болница: 

 

София не е завършила Околовръстното. Искам да помогна, защото това е национален обект. Утре ще придвижим процедурата. Това съвпада случайно с Детската болница. Това не е поликлиника. Трябва да има добър достъп до нея. Има и спирка на метрото, може да се организира довеждащ превоз. Ще идват пациенти от цялата страна, трябва достъпа да е удобен. Мястото е голямо, може да се направи всичко и няма да използваме полу сгради. Този терен имаше един проблем - бе частна собственост. Проблемът се реши. Бе необходимо да го решим бързо и го направихме. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10150 |12.11.2022 Арх. Шишков: Строителните фирми са станали жертви на виновните за строителния хаос . 1| 3101 |11.11.2022 Министър Велкова посочи какъв ще е ефектът от увеличавана на минималната заплата . 9| 3790 |11.11.2022 Кадиров от дивана: Мечтая да умра в тази война, също и децата ми . 3| 3145 |10.11.2022 Военният министър: Сухопътните войски са възстановили 121 км от съоражението на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads