Реклама / Ads
8| 6620 |12.06.2021 НОВИНИ

Арх. Виолета Комитова: Отказваме всички чуждестранни инвеститори. Подпорната стена е хаос-огледало на държавата

.
Виолета Комитова
Подпорната стена на шофьорския плаж е с клетъчна структура. В нея се намират три асансьора. Тя е въведена в експлоатация като подпорна стена. Министерство на туризма допусна да се строи до водата. МОСВ допусна други рабати. Общината разрешила проекта. Този обект е с две разрешения за строеж. Таково чудо няма в моята практика. Хората, които са строили, имат хиляди документи. Най-накрая ДНСК въвежда тази подпорна стена. И престои строителството на хотелска част. Това каза по БНТ служебният министър на МРРБ арх. Виолета Комитова.
 

Ту допълни по този повод: На кого да „отрежем“  главата? Това създава една среда, в която хората се чувстват несигурни. Този проект е пример за хаотичния процес-много участници, малко файда. И накрая всички са объркани.  То е огледало на държавата.

 

Относно проверките на пътните строежи, тя обясни: „Правим проверки на място къде какво е изпълнено. Имаме да плащаме 600 млн. на всички фирми, които са били коректни.

 

В момента има тема - заварено и извършено строителство. Заварихме от доста фирми изпълнени рабати по договори, които се плащат на части. Но установихме че този размер е около 600 мл. В този момент трудно се намират тези пари. Всички пари ще се получат. Не бихме искали да дадем парите, без да видим какво е направено на място. Авансовите плащания са друга тема. Ние нищо не сме спирали да строим. Това е внушение, които се нагнетява от хора, които се чувстват заплашени. С такова твърдение излязоха от строителния бранш. Не виждам строителния бранш да е в колапс. Той единствен не бе засегнат от коронакризата.

 

Не съм политическо лице, няма причина да бъда политически атакувана. Придържам се към прозрачност, законност и намаляване на корупцията. Нищо от изреденото от строителния бранш не е вярно. Навсякъде ще платим за коректно свършената работа.

 

Заварихме липса на проектна готовност по „Хемус“. Днес сме в такава среда, че един проект, докато се състави на хартия, могат да минат 5 години. А същият проект може да се построи за една година. Заварихме участъци от Хемус“, които нямат проектна готовност. И това много ме плаши. Тази готовност изисква много време. Това го знаят всички инвеститори. Не може 5 години да чакаш едно съгласуване-създава се корупция. Отказваме всички чуждестранни инвеститори. На път сме да откажем и българските.

 

Пренебрегнати са обществени пръчки за милиарди ри строителството на „Хемус“. И това е установено от Сметната палата.  Установяваме авансово плащане на конкретни фирми. Установяват се нарушения, за които трябва да се отговаря. Не познавам тези фирми, не мога да ги обвиня. В строителството има много фирми. Да се направи такава фирма не е проста работа, но какъв е механизма на избор на тези фирми? Шефът на АМ не иска да напусне доброволно ,защото смята, че управлява правилно и може ми има намерение да дава още аванси“.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3708 |09.06.2021 Министър Комитова: Защо сме плащали авансово за строежи, които ще започнат след 4-5 години? . 2| 4041 |02.06.2021 Виолета Комитова: Значими за държавата проекти са изграждани незаконно . 9| 5935 |01.06.2021 Министър Комитова: Извикахме фирмите, получили пари от ”Автомагистрали”. Никой не се яви . 0| 3087 |25.04.2021 Маргарита, Росица и Виолета - в топ 20 на най-разпространените имена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads