Реклама / Ads
6| 5781 |10.01.2017 НОВИНИ

Министерство на културата скри КОЙ номинира Димитър Иванов за „Златен век”

.
Димитър Иванов
Кой предложи бившият шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов за наградата на Министерството на културата „Златен век”? Това стана повод писателят Стефан Цанев да откаже наградата.
 
Според министъра на културата в оставка Вежди Рашидов той е бил номиниран от „университети и музеи”. Затова и министърът се съобразил с волята им и наградил в края на миналата година Иванов с престижната награда.

Фрог нюз попита Министерство на културата кои са „университетите и музеите”, за които говори министър Рашидов. Служител в пресцентъра първо обясни, че то се знаело още при награждаването на Иванов. Били:  Националният исторически музей-НИМ, Библиотекарския институт и „историческия музей”. След което помоли въпросът да бъде изпратен по имейл.

 

Мейлът до Министерство на културата с въпроса: Кои музеи и университети номинираха Димитър Иванов за „Златен век”, бе изпратен в 12,29 на електронната поща на пресцентъра на културното ведомство. До 15,30 часа отговор до Фрог нюз не последва. А служителите на пресцентъра спряха да вдигат телефона.

 

Тази сутрин по Би Ти Ви писателят Захари Карабашлиев заяви, че предложението за награждаването на бившият шеф на Шести отдел от Шесто управление на ДС е било на НИМ и Библиотекарския институт.

НИМ се управлява от проф. Божидар Димитров, който бе обявен като агент на ДС с агентурното име Кардам. А Библиотекарският институт, отдавна превърнат във филиал на бившата Школата в Симеоново, се ръководи от Стоян Денчев, бивш вицепрезидент на  „Мултигруп”.  Денчев минава зе едно от най-доверените лица на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Поради тази причина ген. Атанас Атанасов говори за т. нар. "сарайско-библиотекарска групировка", свързана с модела „КОЙ”. Димитър Иванов също е  преподавател в Библиотекарския. Той е написал и няколко книги за Стамболов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3779 |05.01.2017 Здравното министерство сигнализира ГДБОП за фалшив сайт . 2| 4032 |28.12.2016 Борисов спря поръчки на спортното министерство за 300 000 лв. . 2| 3816 |19.12.2016 Вигенин: Даниел Митов да види какво се случва в неговото министерство . 1| 4201 |16.12.2016 След сигнала на Вигенин-прокуратурата погна Външно министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads