Реклама / Ads
0| 2938 |11.07.2022 НОВИНИ

Мисията на Герхард Шрьодер: Да запази възможността за разговори с Путин

.
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер заяви, че иска да поддържа контакти с руския президент Владимир Путин, въпреки продължаващата война на Москва в Украйна, предаде ДПА.
 

„Няма да се откажа от възможностите си за разговори с президента Путин“, заяви Шрьодер пред вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ в публикуван вчера текст.

 

Шрьодер беше канцлер на Германия от 1998 г. до 2005 г. и след като напусна поста си, се обвърза с руските енергийни гиганти „Газпром“ и „Роснефт“. Той е дългогодишен приятел на Путин.

 

Шрьодер беше широко критикуван за това, че е поддържал контактите си с Путин след избухването на войната и че не е осъдил ролята на Русия във военните действия.

 

Наскоро той подаде оставка от поста си в надзорния съвет на руската енергийна компания „Роснефт“ и отхвърли номинация за член на управителния съвет на „Газпром“.

 

Коментирайки дебата в Германия относно доставките на оръжие за Украйна, Шрьодер заяви: „Защо да се фокусираме върху доставките на оръжия?“

 

Той заяви, че не вярва във военно решение. „Войната може да бъде прекратена само чрез дипломатически преговори. Съдбата на войниците и на украинското цивилно население може да бъде облекчена само чрез дипломатическо решение“.

 

След като войната започна на 24 февруари, през март Шрьодер пътува до Москва и се среща с Путин. „Доколкото го разбрах в разговора си, от негова страна има интерес към решение чрез преговори“, казва Шрьодер пред германския вестник. „Как изглежда такова решение, може да се изясни само по време на преговорите“.

 

Шрьодер даде да се разбере, че според него Украйна е виновна за това, че преговорите досега са се провалили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8934 |10.07.2022 Шефът на комисията по земеделие опроверга твърденията на Даскалов и Христанов за одита на ЕК на ”Капитан Андреево” . 0| 3484 |07.07.2022 Комисията по културата и медиите подкрепи по-високите квоти за БГ музика в БНТ и БНР . 0| 3019 |22.06.2022 Комисията по външна политика няма да заседава по темата за френското предложение за РСМ . 0| 5798 |21.06.2022 Христо Петров: Президентът иска да се хареса на всички. В комисията по култура се преследват частни интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads