Реклама / Ads
0| 3052 |22.06.2022 НОВИНИ

Комисията по външна политика няма да заседава по темата за френското предложение за РСМ

.
Комисията
Комисията по външна политика няма да заседава по темата за френското предложение за РСМ днес. Причината е, че депутати гласуваха за отлагане на заседанието. Предложението за това бе на депутата от ДПС Станислав Анастасов.
 

Атанас Михнев от ПП репликира, че вижда стойност българското общество да бъде запознато с работата, свършена до момента, и с постигнатото от МВнР при защитаване на националния интерес по темата с РСМ. "Въпреки че нямаме проект на решение, за което се надявам, че се работи, да проведем това изслушване," призова депутатът.

 

Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС заяви, че счита това заседание за "безсмислено." По думите ѝ: "Това, което се случва тук, е някакъв цирк и кризисен ПР," каза тя. А съпартиецът ѝ Даниел Митов предложи заседанието да се отложи, като първо се чуе МС.

 

Кристиян Вигенин от БСП коментира, че не разбира защо трябва всеки опит за разговор по същество по темата РСМ, да бъде потапян в процедурни съображения. "За първи път имаме заседание на комисията, което е открито, и на което спокойно могат да бъдат изложени всички факти пред гражданите и медиите. И да се твърди, че такова заседание е излишно, за мен е абсолютно несъстоятелно, оосбено когато идва от народни представители." Вигенин предложи да спрат с процедурния дебат и да проведат заседанието. Подкрепи го проф. Георги Михайлов от същата ПГ, допълва Нова телевезия.

 

Тошко Йорданов от ИТН бе категоричен, че МС и министър-председателят се опитват да избягат, но по думите му той трябва да  "изпие горчивата чаша и да предложи решение." "Да се върнем на предложението - ние няма да го подкрепим. Но да си върнем правилата, които трябва да спазвате. Подложете на гласуване процедурното решение и каквото реши Комисията," предложи Йорданов.

 

При вота предложението за отлагане на заседанието бе прието. "ДПС, ГЕРБ и ИТН провалиха това заседание," заяви Атанас Михнев, като се извини на гражданите, медиите и на Теодора Генчовска.

 

На заседанието на комисята днес депутатите трябваше да изслушат представяне на становище и информация от Министерството на външните работи за проекта на Протокол за съвместно заседание по Договора с РСМ и пакета документи на Председателството на Съвета на ЕС във връзка с процеса на разширяване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2884 |22.06.2022 Любомир Стефанов: Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш траншеи и да издигаш барикади . 0| 3068 |22.06.2022 Външната комисия в НС обсъжда ”френското предложение” за Северна Македония . 0| 5830 |21.06.2022 Христо Петров: Президентът иска да се хареса на всички. В комисията по култура се преследват частни интереси . 0| 2691 |21.06.2022 Външната комисия се събира в сряда за френското предложение за РСМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads