Реклама / Ads
26| 7521 |23.07.2012 НОВИНИ

Митничар: Осъдени сме на смърт, но без последна дума!

.
Митничери са ядосани на министър Симеон Дянков и излизат на протест под прозорците му в Министерство на финансите. Поводът е идеята да бъде преместена митническата администрация от София в Русе. Според експертите замислената реформа е безмислена, тъй като не е ясно за кого ще е добре т-нар. децентрализация.
 
Реформата щяла да засегне над 500 души в митниците.

 

В четвъртък само започваме протестите, заплаши Стефан Стефанов, главен експерт в агенция „Митници”. Започваме с мирно шествие, ще се съберем около 300 души, допълни той.

През май внесохме писмо до премиера и омбудсмана, но никой не ни обърна внимание, бяхме принудени да пристъпим към протести, допълни Анна Гочкова, главен експерт в агенция „Митници”.

 

Ние не сме от София и сме дошли тук заради свободата да избираме, а сега ни налагат насилствено да се местим, поясни Гочкова, която е от Велинград. Колегата й Стефанов пък бил от Димитровград, но вече намерил поприще за изява в София и не искал да се мести.

 

Протестът беше планиран за четвъртък, но беше отменен заради атентата в Бургас.
Организаторите заявиха, че не искат да бъдат третирани като „овце и крепостни селяни”, които могат да бъдат местени на различни места.

В писмо до премиера Бойко Борисов митничарите обясняват всички рискове, които носи преместването на администрацията от столицата в Русе.

Стефан Стефанов допълни, че ще бъдат изгубени изключително добри експерти, заради което работата на митниците ще забоксува: „Подмяната на един държавен служител с опит не може да стане с един служител без опит. Ние не сме резервни части на една машинка, които могат да бъдат купени във всеки един магазин за резервни части и да бъдат подменени просто механично”.

Още във вторник финансовият министър Симеон Дянков заяви категорично, че „никой не е роден митничар, както никой не е роден чиновник, никой не е роден банкер, така че – работа много за тези, които искат да я вземат”.

Стефанов обаче контрира с пример с отряда на антитерористите. Ако го преместели в друг град и намерели нови яки момчета да се влеят в него, трябвало да минат години, докато ги обучат и могат да почнат да действат.

В централното управление няма нито един уволнен за корупция през последните 10 години. За нас е много обидно да чуваме, че всички са корумпирани. Получаваме 900 лв и нито лев повече, категорична е Анна Гочкова, която е юрист по образование.

Дори осъдените на смърт имат право на последна дума, а ние сме лишени и от това, заключи експертът Стефанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 6231 |06.04.2012 Борисов: Питайте прокуратурата защо няма осъдени за “Белене” . 103| 6772 |31.01.2012 Цв. Цветанов: Изключително скандално е да помилваш осъдени престъпници . 18| 6425 |16.07.2011 Доган и Станишев плашени със смърт, пази ги НСО . 55| 6403 |12.07.2011 Ст. Кацаров: Деца са осъдени на смърт от чиновници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads