Реклама / Ads
5| 3140 |31.07.2023 НОВИНИ

Митрополит Киприан: Заветните думи ”Свобода или смърт” днес са изпразнени от съдържание

.
Митрополит Киприан
За съжаление, днес заветните думи ”Свобода или смърт”, изписани по телата на днешната младеж, а тялото е дом на Духа Светаго, са изпразнени от своето съдържание, защото родолюбието се съхранява в сърцето на българина, което винаги трябва да милее и да тачи своята родина и за всички близки около него, като ги обгръща с вярата, надеждата и любовта. Това каза митрополит Киприан.
 

Свидетели сме на брутални действия спрямо човешка личност, които винаги са осъдителни, изпитвайки неприязън към тези, които ги извършват, оставайки с убеждението, че не са родени от двама любящи родители, а отгледани и възпитани от хора без морални ценности и етични норми на поведение, посочи той пред bgonair.bg.

 

Изборът е свобода на човека, която винаги се регламентира и отстоява в ценността на добротворството и миролюбието, а издевателствата върху ближния, ще донесат разруха в обществото ни и обезсмислят цялата система, която трябва да въздаде за деянията, които се извършват, именно в нашето свободно, демократично и "либерално" общество. Нека си спомним картината на Шипка при боевете, когато всички които паднаха за Освобождението на България, защитаваха със своите тела заветния проход и те положиха своите кости пред олтара на отечеството ни, припомни митрополитът.


За разлика от днешната картина, когато някой в ярост измъчва и реже от тялото на своя ближен, за да отмъсти в своята ярост и това кощунствено деяние донесе отпор в цялото ни общество, осъждайки стореното и молейки се за пострадалата, да продължи живота си и да запази силите си и човешкото в себе си, а Бог на всеки ще въздаде според деянията му, посочи Кипран.

 

Поклон пред паметта на нашите български бащи и майки, братя, и сестри, опълченци и мирни граждани, загинали мъченически, за да ни има! Поклон пред паметта на хилядите, които полагат живота си за Освобождението на страдащата ни родина. Поклон пред всички, които проляха кръвта си и положиха костите си пред олтара на Отечеството ни.

 

Слава Богу за благия Му промисъл да съхрани България! Нека скъпата ни Родина пребъде през вековете!, ,каза още  Киприан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2979 |09.04.2023 Митрополит Антоний: Седмицата на Христовите страдания е седмицата, в която трябва да си направим равносметка . 5| 3432 |10.12.2022 Атанас Атанасов: Трябваше да се спре провокацията с посещението на руския митрополит . 4| 3381 |08.12.2022 От ГЕРБ-СДС се възмутиха, че руският митрополит Антоний посети България . 18| 3420 |06.12.2022 ДБ питат как руският митрополит Антоний е стъпил у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads