Реклама / Ads
46| 5293 |23.05.2011 НОВИНИ

Младите в БСП: Дянков е зъл финансов демон

.
Подайте оставка, защото във вас няма нищо българско, освен рождението ви, настояват от МБСП в нарочно писмо до финансовия министър.
 

24-ти май е празник и на учениците, студентите, университетските преподаватели, културните дейци, учените от БАН. И на всички българи, се казва в открито писмо на Младежкото обединение в БСП до министъра на финансите Симеон Дянков по повод Деня на славянската писменост и култура, съобщават от пресцентъра на БСП. За съжаление, господин Дянков, вие нямате големи основания да празнувате на 24 май. И ние, Младежкото обединение в БСП, искаме вашата оставка, пише още в писмото.

Защото вие се разпореждате със съдбата на българската наука, образование и култура като зъл финансов демон. Както сринахте социалната система, така държите "на системи" всички образователни и научни институции. Защото вие се "разпоредихте" със съдбата на българската наука, образование и култура и сринахте цялата ни социална система. Защото сте автор на присъдата за БАН и висшите училища: "Като им спрем парите, те сами ще се закрият". Не се сещаме друг да е тръгвал да закрива част от историята ни в лицето на институция като БАН, която съществува от 141 години. Защото мачкате държавните университети и сте глух за проблемите им. Две години режете парите им и искате от тях антикризисни мерки, които самият вие не реализирахте в държавата. Защото сте финансов министър на държавата, която отделя най-малко пари за образование и наука в ЕС и ни лишихте от "удоволствието" да се състезаваме с Румъния за последното място", възмущават се младите в БСП. Заради думите, че по време на криза науката не била важна, цяла Европа ни се чуди. Сигурно знаете, че ЕС прие стратегия "Европа 2020", в чиято основа е знанието. То трябва да дърпа икономиките и обществата напред. И ако искат това да се случи, държавите трябва да инвестират в образование и наука.

Подайте оставка, защото във вас няма нищо българско, освен рождението ви, искат от МБСП. Прекрасно играете ролята на представител на световна финансова институция, но не и на български министър. И оставате чужденец за българската духовност, ценности, наука и образование. Защото, г-н Дянков, духовността не е пазар и не се ръководи от икономически доктрини. Културните, научните институти, университетите не са закъсали предприятия, които можете да рушите, защото такава е пазарната логика. Знаете ли, че през 2011 година близо половин милион българи искат да напуснат страната, а от тях над 200 000 не биха се върнали никога, защото не им се живее в такава държава. Господин Дянков, разсъждавайте върху тези числа. Приемете ги лично. Те са оценка за качеството на живот. А духовността пострада най-много от това качество. Вие ще си заминете от тук, но ние и нашите деца ще останем. И не искаме те да живеят в бедна, неграмотна и объркана страна, казват младежите от БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 12474 |19.05.2011 Ив. Костов: Дянков е куражлия – за четвърти път сменя министри . 19| 4898 |19.05.2011 Дянков уволни министър . 37| 4935 |25.04.2011 Младите в НДСВ номинират Кунева за президент . 8| 5406 |21.04.2011 Спрягат Св.Симеонов за аграрно аташе в Брюксел, Дянков не дава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads