Реклама / Ads
13| 4980 |04.08.2021 НОВИНИ

Момчил Иванов нямал нищо против ”Демократична България”

.
Момчил Иванов
Предложеният за правосъден министър Момчил Иванов нямал нищо против “Демократична България”. Острата му публикация в личния му профил във Facebook била насочена към конкретна личност от неговия избирателен район и била в отговор на обиди, продължили цяла седмица по линията “чалгари, мутри и така нататък”.
 

Това обяви самият Момчил Иванов пред медиите от кулоарите в парламента. 

 

"За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавци. Реакцията е умопомрачителна. Срещу ПП "Има такъв народ" е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 г. постоянно точи държавните финанси под една или друга форма или схема! Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес!", написа Иванов вчера в социалната мрежа. 

 

Преди да стане ясно, че той е предложението на “Има такъв народ” за министър на правосъдието, публикацията беше изтрита. Профилът на Иванов пък е закрит.

 

“Нямам нищо против Демократична България. Постът ми беше насочен срещу конкретен човек от моя избирателен район и това, което пише цяла седмица за чалгари, мутри и така нататък. Имам най-добри чувства…”, посочи Момчил Иванов пред медиите.

Постът на Иванов обаче е поредната брънка в напрежението между ИТН и “Демократична България”. ФрогНюз припомня, че острата реторика е основно между “Има такъв народ” и “Демократична България”. Всичко започна преди точно една седмица, когато от парламентарната трибуна Христо Иванов прочете декларация, в която заяви, че подкрепа от страна на "Демократична България" за бъдещ кабинет ще има срещу внимателно подбран кабинет от личности, които привличат доверие. Посочи, че формацията не предлага номинации, но спомена имената на трима министри от служебното правителство - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. 

 

Ден по-късно на трибуната излезе Тошко Йорданов, който нападна икономическия екип в служебното правителство. Йорданов видя желание за намеса по отношение състава на бъдещия кабинет и така напрежението започна да расте с всяка изминала минута. В крайна сметка Йорданов посочи, че "Има такъв народ" остават отворени за преговори, а топката е в полето на "Демократична България". 

 

В петък стана ясна кандидатурата на премиера - Пламен Николов, а критиките по негов адрес не закъсняха. 

 

В неделя във видео интервю, публикувано във Facebook Слави Трифонов заяви, че “Демократична България” иска постове, въпреки че твърди обратното. Освен това формацията е четвърта политическа сила и според шоумена и лидер на ИТН няма право на подобни претенции. 

 

Последва реакция и от Христо Иванов, който заяви, че твърденията за кадруване са пълни лъжи.

 

Напрежението не спря дотук. Вчера бяха обявени имената от подготвения от “Има такъв народ” кабинет, в който попадат доста интересни имена. Повечето са депутати от самата партия, има някои рокади на лица по ресори, което буди въпроси. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5300 |04.08.2021 Христо Иванов: Много текстове от НК не се прилагат, защото прокуратурата действа като бос . 31| 14345 |04.08.2021 Тошко Йорданов за Хр. Иванов и „не участваме в инсценировки“: Не бяхме в костюми, сложна мисъл . 43| 11456 |03.08.2021 Христо Иванов: Не присъствах на срещата, защото няма да участвам в инсценировки . 13| 4122 |03.08.2021 Без Христо Иванов и ген. Атанасов започна срещата на ДБ и ”Има такъв народ”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads