Реклама / Ads
0| 3734 |19.10.2016 НОВИНИ

Момчил Неков: Политиците да не чакат гражданите да идват при тях

.
Политиците трябва да се сме по-близко до гражданите, а не да чакаме те да идват при нас. Това заяви българският евродепутат Момчил Нековна на световния форум на Прогресивния алианс, иницииран от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП в Брюксел.
 

На заседанието на Прогресивния алианс в Европейския парламент Момчил Неков бе панелист на конференция относно международното парламентарно сътрудничество. В рамките на форума той подчерта нуждата от засилване на съвместната работа между парламентаристите на световно ниво, защото предизвикателствата като глобалното затопляне, бежанската криза и тероризмът изкисват ангажимента на цялата световна общност.

 

По време на дискусиите с депутати от четири континента се очерта и друг общ феномен - отдалечаването от политиката, което е повсеместно и тенденциозно.

 

„Хората, и особено младите, се чувстват много отдалечени от света на политиката и политиците. Ние трябва да сме по-близко до тях, а не да очакваме те да ни търсят“, заяви младият български евродепутат. „Радвам се, че чрез своята работа и инициативи в България, аз успявам да съм близко до хората“ допълни Неков.

 

Момчил Неков стартира две национални кампании целящи защита на българското. „Да защитим българския вкус“ е насочена към идентифицирането и защитата на  традиционни български храни и продукти, които имат потенциала за защита по европейските схеми за качество. Сред тях са Куртовският розов домат, Еленският бут, Странджанският чай, Смилянският фасул и други.

 

В рамките на тази инициатива, партньор е българският клон на Слоу Фуд. Другата инициатива е насочена към дигитализирането на културното и историческото ни наследство. По този проект партньор е ННЕК ЮНЕСКО, които заедно с екип на евродепутата, посещават българските общини. Планът е за пет години да бъдат посетени и дигитализирани паметници на културата и други културни, исторически и природни забележителности във всички български общини. Двете кампании са насочени към представяне на България, създаване на местен поминък и защита и съхранение на българските традиционни храни и продукти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3924 |03.10.2016 Момчил Неков: Образованието и бизнесът да спрат „изтичането на мозъци” от България . 3| 4257 |28.09.2016 Протестна мрежа към политиците: Какво криете? . 4| 5507 |25.09.2016 Пьотр Толстой : Бг-политиците нямат чувство за хумор . 4| 7307 |23.09.2016 С. Момчилова за Фрог: В задръстване независимостта е немислима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads